NOVA POMOĆ DRŽAVE Stiže još novca za ovu grupu ljudi, evo kada se očekuje isplata
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Younes Stiller Kraske

Prethodna runda isplate državne pomoći mladima samo što je gotova, a najavljena je nova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom jučerašnjeg gostovanja u medijima najavio da je dogovoreno da se mladima isplati krajem maja, početkom juna još 100 evra državne pomoći.

DRŽAVA BESPOVRATNO DAJE OD 30.000 DO 706.000 Svi imaju pravo na tu subvenciju, a ovo su uslovi

Malopre smo završili sastanak premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i ja i mogu da obradujem ljude. Videćete da to nema veze sa izborima, a mogli smo da to učinimo i pre izbora. Mi ćemo krajem maja, početkom juna mladima od 16 do nepunih 30 godina dati još po 100 evra", kazao je predsednik Srbije sinoć, prenosi Tanjug.

Istakao je da je država spremna da izdvoji još oko 102 miliona evra za mlade.

Vučić je kazao da država brine o majkama i očevima, od kojih su mnogi umrli, ali treba da se vodi briga i o mladima.

-Ova isplata je način da pokažemo još brigu prema njima, ali i ukažemo da moraju da poštuju procedure kada država nešto daje. Mi time pokazujemo da u vreme korone, krize za koju nismo krivi, kako energetske, tako i inflatorne u celom svetu, želimo da pomognemo ljudima, da podstaknemo dodatnu potrošnju, kao što podstičemo dodatne investicije i izvoz, da bismo ekonomski rast podigli na viši nivo. To je suština napretka i šta možemo da uradimo za ljude, istakao je Vučić.

Penzioneri

Za par dana , 10 februara, kreće isplata državne pomoći penzionerima. Svih 1,7 miliona penzionera može da očekuje da će im leći na račune tačno 20.000 dinara, što je i najveća državna pomoć do sada.

Penzioneri su prethodne godine u četiri isplate dobili ukupno 110 evra, a sada stiže i dodatnih 170. Dva su uslova - jedan je da ste penzioner Republike Srbije, a drugi je da je pravo na penzionisanje ostvareno najkasnije 31. januara ove godine. To što ste istovremeno i strani penzioner ne smeta.

- Isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biće izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija - saopštili su iz PIO Fonda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Zika

08.02.2022 10:57

@Sneki - Idi radi a ne da sedis i cekas da ti se da.

Bilja

08.02.2022 11:37

Mi ne moramo da zivimo,dadose deci kaoja potrose na gluposti,i sutra vec nemaju.Ja dinara nemam u kucu a deca se svrckaju po.gradu,ako dajes daj svima

ljubica

08.02.2022 12:29

Ja još nisam dobila obećanih 1.000 evra Dinkić - Tadić za besplatne akcije, pa sada neka moja deca dobiju dva puta po 100 evra od Vučića.

Vesna

08.02.2022 20:11

Sta je sa ljudima na birou koji su ostali bez posla, a sada vec onako bolesne niko ne zeli da ih zaposli ? Prema tim ljudima drzava se najvise ogresila !!!! Definitivno je tako !!!!