LEŽE 100 EVRA, PROVERITE SVOJE RAČUNE Danas je treći dan isplate novčane pomoći države
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Kako je ministar finansija poručio građanima, danas je isplaćeno tačno 360.240 mladih, čime je ukupno novac dobilo tačno 1.059.411 građana, uključujući primaoce novčane socijalne pomoći i lica u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, koji su automatski bili prijavljeni.

"Za ovu meru pomoći država je izdvojila oko 12 milijardi dinara. Smatramo da je ova mera pomoći države veoma dobra, da time pokazujemo da država brine za mlade, da je tu za njih, da su oni budućnost naše zemlje.

Na ovaj način nastavljamo kontinuiranu podršku stanovništvu usled pandemije korona virusa. Osim mladih koji će dobiti po 100 evra, penzioneri će 10. februara dobiti po 20.000 dinara", pojasnio je ministar finansija Siniša Mali.

Podsećamo, Nn ovu vrstu pomoći države, zbog ublažavanja posledica pandemije bolesti kovid 19, imaju pravo svi građani koji su državljani Republike Srbije, sa najmanje 16 godina (koliko su napunili najkasnije 13. januara) i najviše 29 godina (odnosno da nisu napunili 30 godina do 14. januara). Takođe, potrebno je i da imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading