NA RAČUNE GRAĐANA SRBIJE LEŽE 11.800 DINARA Proveriti svoje stanje!
Shutterstock

 

Finansijsku podršku države ovog puta dobijaju građani Srbije starosti od 16 do 29 godina. Pravo imaju i prijavilo se njih ukupno 1.059.411 mladih.

- Prijavilo se njih 1.019.796 i još 39.615 je primalaca novčane socijalne pomoći i lica u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija koji se nisu prijavljivali - objasnio je ministar finansija Siniša Mali.

- Dakle, prijavio se svako ko je želeo, i ta brojka nam govori koliko je ova mera bila opravdana. To je važno, ne samo zbog optimizma koji smo kreirali među mladima, nego i što će novac koji im dajemo potrošiti u Srbiji. Mi ćemo kroz porez na dodatu vrednost deo novca dobiti nazad u budžet. U okviru mera pomoći isplaćivali smo minimalne zarade, svim punoletnim građanima po 100 evra, uveli smo garantne šeme da obezbedimo likvidnost za našu privredu...

Prošle godine u Srbiju je stiglo 3,9 milijardi evra stranih direktnih investicija.

- Imamo više investicija nego sve zemlje u regionu Zapadnog Balkana zajedno, apsolutno dominiramo i to je rezultat brze reakcije u doba pandemije - smatra Mali. - Stvorili smo kredibilitet i poverenje među investitorima, jer se u doba ove krize jasno pokazalo kako neke zemlje mogu brzo i efikasno da reaguju, a da druge nemaju kapacitet za to.

BDP PORASTAO

Ministar Siniša Mali je istakao da je za deceniju buto društveni proizvod Srbije porastao sa 33 na 50 milijardi evra.

- Mi smo za deset godina stvorili oko 20 milijardi evra i to raste - kaže Mali. - Bruto društveni proizvod jedne zemlje je jedino objektivno merilo bogatstva nacije, a taj iznos raste svake godine.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading