SUTRA STIŽE 100 EVRA OD DRŽAVE Evo ko će prvi dobiti novac!
Tanjug

Prijava za 100 evra za mlade od 16 do 29 godina koja je počela 15. januara završena je sinoć tačno u ponoć.

Mladima će iznos od 100 evra biti uplaćen na račune 1, 2. i 3. februara.

Ministar finasija Siniša Mali rekao je sinoć za televiziju Pink da je plan isplate, u dinarskoj protivrednosti, napravljen i da će novac, na račune prijavljenih biti uplaćen za tri dana.

Podsetimo, ovo nije jedina pomoć države u februaru, penzioneri će takođe dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od 20.000 dinara, a isplata će biti 10. februara.

Isplata penzionerima

Isplata novčane pomoći od 20.000 dinara počeće 10. februara ove godine za sve korisnike kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022. godine bez obzira na datum donošenja rešenja, saopštio je danas Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

- Isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biće izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija - navode iz PIO Fonda.

Izvršitelji će vam odrati kožu sa leđa zbog sitnih kazni Proverite svoja dugovanja da ne bi zbog 1000 dinara plaćali 200 evra - Alo.rs

Korisnici koji ispunjavaju uslove u skladu sa ovim Zaključkom Vlade, kao i prilikom ranijih isplata novčane pomoći, neće morati da se prijavljuju, već će im novac automatski biti isplaćen.

- U skladu sa Zaključkom Vlade Srbije od 20. januara 2022. godine Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje izvršiće isplatu novčane pomoći u iznosu od 20.000 dinara svim korisnicima penzija, ali i korisnicima prava na privremenu naknadu - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti.

Na spisku su i invalidna deca - korisnici privremene naknade kod Fonda - naveli su u PIO fondu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading