JOŠ JEDAN PAKET POMOĆI ZA MLADE? Penzionerima uskoro sledi 20.000 dinara
Jutjub/ Banco de España

 

Vučić je rekao Pinku da će 10. februara i svi penzioneri dobiti pomoć od po 20.000 dinara.


Zaslužili su i jedni i drugi, dodao je Vučić.

"Moliću da i u drugoj polovini godine, ako ne izgubimo na izborimo 3. aprila, još jednom pomognemo mlade u našoj zemlji", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da će ta pomoć mladima puno značiti naročito onima starosti do 20 godine, pošto će neki od njih prvi put dobiti toliki novac.

Pročitajte još...

ZVANIČNO Evo šta treba da uradite da biste dobili 100 evra od države!

Kako je rekao, to stvara kod mladih ljudi dodatnu odgovrnost, jer su to oni zaradili odnosno nisu im to dali roditelji, pa će taj novac više i da poštuju.

Vučić je dodao da se on tako osećao kada je dobio prvu stipendiju i da je hteo da pomogne majci i kupio joj Kirbi usisivač na rate, koji je morao da plaća 100 marka mesecno, pa mu je taj dug tesko padao i rekao kako od tada ne voli kredite.

Predsednik je naglasio da stopa javnog duga u Srbiji ove godine neće preći 56 odsto BDP-a, što je značjno niže od 60 odsto koliko predviđaju kriterijumi Mastrihta.

Dodao će Srbija sve to postići iako je energetska kriza.

Vučić je rekao da cena nafte ponovo raste i to posle samo jednog napada Huta na Emirate.

"Zamislite da dođe do bilo kakvog incidenta na istoku Evrope, između Rusije i Ukrajine, a tenzije su sve veće. Šta god da se dogodimo, možete da zamislite kako bi to izgledalo sa cenama nafte, gasa i svega drugog", kazao je Vučić.

Bonus video

 

Komentari (0)

Loading