DRŽAVA DAJE DUPLO VIŠE NOVCA ZA DECU: Evo kolika je pomoć za bebe, kolika za đake i majke - i koliko je izdvojeno za LEČENJE
Foto: RINA

Majke trećeg i svakog sledećeg deteta mogu računati na 55 000 dinara, što je sa pomenutih 10 hiljada za svako rođeno dete ukupno 65 hiljada dinara.

"Duplo je uvećana i pozicija sa koje se pruža podrška đacima prvacima, pa će oni pored školskog pribora umesto pet, dobiti 10 hiljada dinara. Uz nove republičke i gradske mere imaju za cilj poboljšanje demografske slike u Užicu, a jedna od veoma značajnih je svakako i odluka koja predviđa da će u ovoj godini svako treće i naredno dete u porodici imati besplatan boravak u nekom od užičkih vrtića, uz prioritet pri upisu", saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Užica.

U ovoj godini počeće i gradnja novog objekta vrtića u MZ Carina, čiji će kapacitet zadovoljiti potrebe za boravkom oko 250 mališana. Taj projekat vredan 130 miliona dinara biće finansiran sredstvima Grada i države i u velikoj meri doprineće rešavanju dugogodišnjeg problema, takozvane liste čekanja za prijem u objekte Predškolske ustanove Užice.

"Očekuje se i da će tokom ove godine dodatni kapaciteti biti obezbeđeni i kroz rekonstrukciju i dogradnju postojećih vrtića, tamo gde budu postojali uslovi, a sa početkom građevinske sezone trebalo bi da počnu radovi na adaptaciji prostora u kome će biti otvoren prvi seoski vrtić i to u MZ Karan", navode iz Grada Užica.

Na pomoć, ukoliko im bude potrebna, moći će da računaju i roditelji dece kojima je neophodno lečenje, za šta je kao i u prethodnoj godini obezbeđena pozicija u budžetu od tri miliona dinara.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading