PRIJAVA ZA 100 EVRA Ministar finansija saopštio najnovije vesti
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Younes Stiller Kraske

- Za prvih 12 sati od početka prijave, skoro 250.000 mladih prijavilo se za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, dakle četvrtina gradjana koji imaju pravo na ovu pomoć. Možete da se prijavite na adresi idp.trezor.gov.rs, a prijave traju do 30. januara. Sa isplatama počinjemo već od 1. februara 2022. godine - napisao je ministar Mali.

 

Mali je ranije podsetio i na program „Srbija 2025“, u okviru kojeg je planirano ulaganje od 500 miliona evra u mlade, kao i dodatnih 200 miliona evra za pronatalnu politiku.

- Program je predstavljen još 2019. godine i tada smo naglasili da ćemo uložiti u mlade. Milion puta smo ponovili da ne vredi da gradimo auto-puteve ako njima neće imati ko da se vozi. I tada smo rekli da su mladi prioritet. U ovom slučaju, želimo da osete optimizam, da vide da naša ekonomija ide napred - rekao je on.

Kako se prijaviti za 100 evra?

Ministar finansija Siniša Mali je u toku jučerašnjeg dana detaljno objasnio kako izgleda prijava za novčanu pomoć od 100 evra. Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na liku za prijavu za 100 evra: idp.trezor.gov.rs, od 15. do 30. januara.

- Proces prijave je jednostavan. Neophodno je ukucati jedinstveni matični broj i broj lične karte i izabrati banku u koju želite da se novac uplati. Ako ne postoji račun u banci, samo je potrebno izabrati željenu banku, u kojoj će biti otvoren namenski račun na koji će država uplatiti 100 evra. Posle toga, novac može da se podigne sa ličnom kartom. Za nas je to veoma važna mera, jer želimo da pokažemo da podržavamo mlade, one na kojima naša zemlja ostaje. Ovim pokazujemo koliko su važni i ispunjavamo još jedno obećanje - rekao je Mali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljiljana

17.01.2022 14:11

Kako se brzo prijavljuju kad treba nesto da se dobije mufte bez muke i rada svi potrece kad im Vucic deli pare onako za lepe oci a ti isti sutradan izadju na ulice da urlaju kako su nezadovoljni i kako im Vucic i vlast nije dobra mlogi od njih nisu zasluzili ni iglu da dobiju da isteraju oko pisem ovo sto licno poznajem mloge kakvi su uzimaju i opet su protiv Vucica neznam zaista dal stvarno postoji toliko slepih u Srbiji i nevide ko je ovu nasu oguljenu i ojadjenu Srbiju upropastio a ko je podigao na noge da nam nije Vucica nebi ni hleb imali da jedemo a kamoli nesto uz hleb