SINIŠA MALI O POMOĆI MLADIMA Za 10 sati se prijavilo čak 147.000 građana Srbije!
Foto: printscreen/tvpink

 

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da se za prvih 10 sati prijavilo 147.000 mladih za pomoć od 100 evra.

- Mi računamo da će se prijaviti milion, milion i po mladih za novu novčanu pomoć države - istakao je ministar Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, ova mera pokazuje snagu države i javnih finansija. 

- Znak je za naše mlade da mogu da se oslone na državu - rekao je Mali, a onda još jednom pokazao kako funkcioniše sistem prijave za pomoć od 100 evra od države.

Ministar Mali se u jednom trenutku našalio sa voditeljem da nažalost njih dvojica ne ulaze u ovu grupu koja dobija 100 evra.

On je pozvao još jednom sve mlade da se prijave i iskoriste pomoć države.

Dodao je da je zdravstvenim radnicima isplaćeno 10.000 dinara, a da će penzionerima biti uplaćeno 20.000 dinara pomoći.

Ministar je dodao da je u pitanju mera za mlade, za građane od 16 do 29 godina.

- Kada se pojavila korona, svi punoletni građani su dobili 100 evra, nakon čega je bila akcija 30+30+20, pa penzionerima, pa nezaposlenima, pa onima sa KiM, pa svi oni koji su dobili vakcinu do maja, 3.000 dinara, pa medicinari... - objasnio je Mali.

- U doba globalne ekonomske krize država Srbija pokazuje svoju snagu! - naglasio je ministar.

Minstar je dodao, da pored pomoći, Srbija napreduje na svim poljima, kako izgradnjom puteva, fabrika...

Prijava za 100 evra

Vrši se preko portala Uprave za trezor, a proces prijavljivanja prilično je jednostavan.

Kada pristupite navedenom sajtu, prikazuju se tri opcije:

Podnošenje prijave;
Provera statusa prijave;
Prijava problema.

Vodič: Kako do 100 evra za mlade

Država je pripremila novu meru za pomoć građanima. Reč je o isplati po 100 evra pomoći u dinarskoj protivvrednosti mladima, tačnije svima od navršenih 16 do navršenih 29 godina.

Zakon koji propisuje dodelu ove novčane pomoći stupio je na snagu 13. januara 2022. i taj datum se uzima kao presečni za to ko ima pravo na 100 evra (građani koji na taj dan ispunjavaju navedenu starosnu granicu mogu da ostvare pravo na pomoć).

Prijava za ovu vrstu pomoći moguća je od 15. do 30. januara 2022. godine, na isti način kao što su se građani prijavljivali za prethodne vrste pomoći države, dakle preko portala Uprave za trezor.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće zavedena prijava čiji će status moći da se proveri na navedenom portalu. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljanin će iznos novčane pomoći moći da podigne sa svog ili namenskog računa.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sinisi Malom

15.01.2022 11:18

Dali postoji pomoc onima Koji imaju ok sezdeset godina Koji nemaju plate a nisi na birovu zavise I'd drugih daim daju nrki dinar