MINISTAR MALI SAOPŠTIO GRAĐANIMA SJAJNE VESTI Za zdravstvene radnike 10.000, penzionerima 20.000 dinara, mladima 100 evra
Printscreen

 

Govoreći za RTS on je naveo da zdravstveni radnici podršku dobijaju u kontinuitetu što je način da im se kaže hvala za sve što čine za zemlju i građane.


Precizirao je da će novčanu pomoć dobiti 122.462 zdravstvena radnika u Srbiji.

Materijalnu pomoć dobijaju zdravstveni radnici u zdravstvenom sistemu, vojno-zdravstvenim ustanovama, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

Mladi od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti moći će da se prijave noćas od ponoći do 30. januara.

Prijave su elektronske preko portala Uprave za trezor kroz jednostavan postupak.

"Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac", objasnio je Mali.

Dodao je da oni koji nemaju račun samo biraju banku, a u njoj će im biti otvoren račun na koji će država uplatiti 100 evra.

"Nakon toga ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac", rekao je Mali.

On je najavio da će novac mladima biti isplaćen 1., 2. i 3. februara.

Ministar je najavio da će svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške.

Mali je najavio da će izaći na referendum o izmenama Ustava Srbije i pozvao sve građane da u nedelju 16. januara izađu i na referendumu glasaju "za".

"Dakle, glasamo za promene u oblasti vladavine prava, za samostalno tužilaštvo, za nezavisno sudstvo", rekao je on.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading