DA LI ĆE UGROZITI BITKOIN? Ova kriptovaluta je porasla 1300% u 2021. godini!
Foto: Shutterstock

Ove godine, stara garda kriptovaluta izgubila je poziciju u odnosu na tokene sa većim prinosima. Istraživači predviđaju da bi se trend mogao nastaviti.

Među tri najveća digitalna tokena, po tržišnoj vrednosti, bajnens koin (Binance Coin) ili jednostavno BNB, značajno je nadmašio svoja dva veća rivala - bitkoin i eter.

Novčić, koji je izdala kripto berza Binance Holdings Ltd. - skočio je otprilike 1.300% u 2021, prema podacima kojima raspolaže Arcane Research.

Poređenja radi, bitkoin je, inače vodeći na tržištu, porastao "svega" 65 odsto, dok je eter, drugi po veličini token, porastao 408 procenata. BNB se široko koristi na Bajnensu, najvećoj svetskoj kripto berzi po obimu. On je takođe i matična valuta Binance Smart Chain-a, blokčejn platforme koja podržava pametne ugovore za upotrebu u decentralizovanim finansijama (DeFi) i drugim aplikacijama.

Kako je BSC vremenom stekao pristalice, to je pomoglo povećanju dobitaka u BNB tokenu, navodi Fortune.

Druge alternativne kovanice, ili "altkoini", ostvarile su velike dobitke u 2021. godini, zahvaljujući "eksploziji" interesovanja investitora za digitalnu imovinu i širenju kripto ekosistema.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading