ODOBRENE NOVE SUBVENCIJE ZA TAKSISTE Država će deliti 8.000 evra za nabavku novih vozila, a ovo su uslovi
EPA

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane nabavke putničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza.

Uredba je usvojena da bi se poboljšali uslovi obavljanja te vrste javnog prevoza, opšta slika i privredni ambijent u Srbiji, kao i delimična unifikacija kroz performanse i boju vozila.

Uredbom je predviđena subvencija u iznosu od 8.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja, prenosi eKapija.

Novo putničko vozilo, za koje je taksi prevoznik u obavezi da pre isplate subvencije uplati iznos od najmanje 15 odsto od kupoprodajne cene vozila, ne može biti jeftinije od 13.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan podnošenja zahteva, saopštila je Vlada.

U cilju smanjenja aero-zagađenja, koje je poslednjih godina imalo visok stepen negativnog uticaja po zdravlje ljudi i stanje životne sredine, Vlada je donela Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i vozila koja uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem pokreće i električni pogon (hibridni pogon) i u 2022. godini.

Ova uredba je nastavak sprovođenja mera politike Vlade Srbije u oblasti zaštite životne sredine poslednjih godina i za njenu realizaciju je opredeljeno 150 miliona dinara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading