PAD NA KRIPTO TRŽIŠTU Digitalni novčići osvanuli u crvenom
Alo

Tržište kriptovaluta je, može se reći, već skoro nedelju dana relativno stabilno, s obzirom na to da se kapitalizacija tržišta kreće oko 2,5 biliona dolara. Trenutno, prema podacima sajta koingeko, tržište kriptovlauta je u proteklih 24 sata izgubilo 3 odsto svoje vrednosti i sada iznosi 2,44 biliona dolara.

Bitkoin, se takođe kreće oko granice od 50.000 dolara unazad sedam dana. Trenutno se nalazi ispod te granice, i njim se trguje po ceni od 49.452 dolara što znači da je pao za 2,7 odsto.

Itirijum je u proteklih 24 sata pao za 3,2 odsto i njim se trenutno trguje po ceni od 3.935 dolara.

Većina digitalnih dobara u rukama nekolicine

Prema istraživanju sprovedenom od strane Nacionalnog biroa za ekonomska istraživanja, neprofitne organizacije iz SAD, većina Bitkoin novčića u cirkulaciji – oko 75 odsto se “pomera” sa jedne mjenjačnice na drugu, a mali broj velikih novčanika kontroliše više od četvrtine dela koji je u cirkulaciji.

Zajedno sa istraživanjem koje je sproveo Wall Street Journal, najvećih 1.000 investitora kontroliše oko 3 miliona, odnosno 16 odsto ukupne cirkulacije Bitkoin novčića, dok 10.000 najvećih investitroa u svojim rukama drži oko 5 miliona, što je oko 27 odsto Bitkoin cirkulacije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading