CENA DRASTIČNO SKOČILA Od početka decembra duplo su poskupeli!
Shuterstoock

Novogodišnja noć je sve bliža, a euforija nikada jača s obzirom da su građani željni slavlja, jer je pandemija koronavirusa obeležila prošlu godinu, što je i bio razlog za otkazivanje mnogobrojnih događaja, poput koncerata ispred Narodne skupštine, ali i žurki u klubovima. 

Stoga, veliki broj Beograđana i turista ove godine se odlučio da 2022. dočeka u prestoničkim stanovima na dan, zbog čega je i cena istih drastično skočila!

Pored cene, koja je za 100 posto skuplja od prethodnog perioda, gotovo da je sada i nemoguće pronaći slobodan stan u Beogradu za najluđu noć.

Pa, tako je stan na vodi za petoro, od 31. decembra do 1. januara, moguće naći na Savskom keju, za 270 evra, dok se za istu količinu ljudi cena stanova u blokovima kreće oko 300 do 450 evra. 

Nešto manju cenu stanova na dan za najluđu noć moguće je naći u Surčinu, i to za 88 evra.

U samom centru grada cene stanova su, naravno, skupe, te će doček Nove godine pet osoba koštati više od 400 evra!

"Stan gotovo nemoguće naći"

Kako je objasnio Micko Đorđević, agent za nekretnine, cene stanova na dan pre novogodišnje i praznične euforije bile su oko 30 do 40 evra.

- Ti isti stanovi sada koštaju između 50 do 70 evra, znači da je cena porasla za 20 posto. Takođe, u Beogradu je trenutno nemoguće naći stan na dan koji je slobodan, jer su svi rezervisani još početkom decembra, ako ne i ranije - kaže on.

Agent navodi da su veći stanovi, u dogovoru sa vlasnikom, uglavnom uzimani za žurke, kao i da je tu cena porasla za 100 posto. 

- Što znači ako je neki stan u prethodnom periodu bio 100 evra, sada košta 200 - objašnjava on za 24sedam. 

Kada su u pitanju lokacije stanova koje građani biraju za novogodišnju noć, Đorđević kaže da ona nije toliko važna.

- Građani uzimaju stanove na Novom Beogradu, Vračaru, u samom centru, ali i na Banovom brdu. Lokacija nije važna ukoliko žele da naprave žurku u stanu. S obzirom da je do kraja godine ostalo još malo, više se gleda šta je od stanova slobodno, nego gde se oni nalaze - zaključuje on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading