VELIKA ŠANSA ZA SELA! Milioni za poljoprivredna gazdinstva!
Shuterstoock

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, koji je ugovore i uručio, rekao je da je za ovu svrhu opredeljeno 28 miliona dinara, ali da sav novac nije potrošen.

„Za sledeću godinu planiran je isti budžet za unapređenje ruralne infrastrukture, ali i za smeštajne kapacitete“, rekao je on i pozvao lokalne samouprave da iskoriste ovu mogućnost za unapređenje turističkih kapaciteta u svojim sredinama.

Dodao je da će sekretarijat na čijem je čelu nastaviti da podržava poljoprivredna gazdinstva da šire delatnost na turizam.

Rečeno je i da se resorni sekretarijat kontinuirano bavi brendiranjem poljoprivrednih gazdinstava u smislu prodaje sa kućnog praga.

Vezano za to, pokrenuta je kampanja promocije sireva proizvedenih u Vojvodini a namera je da se ona proširi i na druge poljoprivredene proizvode.

Novac na konkursu Sekretarijata za poljoprivredu je dodeljen za izradu ili ažuriranje projektno-tehničke dokumentacije važne za unapređenje turističke ponude lokalne samouprave i prodaju poljoprivrednih proizvoda.

Podržana je i izrada projekta turističke signalizacije i signalizacije poljoprivrednih gazdinstava koja se bave prodajom proizvoda sa kućnog praga, a oštine su dobile novac za postavljanje nove ili obnovljene signalizacije.

Ove godine podržani su projekti gradova Kikinde, Subotice i Zrenjanina, kao i opština Žabalj, Opovo, Kanjiža, Alibunar, Temerin, Titel, Pećinci, Irig i Stara Pazova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading