MOGUĆE JE Kvadrat u Srbiji za 270 evra, evo gde!
Youtube/printscreen

Na nivou Vojvodine, grad sa najvećim potencijalom svakako je i dalje Novi Sad, mada su mu "za petama" i Subotica, Zrenjanin, pa i Sombor, koji ste izabrali za kao najlepši u Srbiji.

Grad na Begeju nastavlja da se širi, i taj trend kreće praktično od početka godine, a posebno je zabeležen privredni razvoj i građevinski bum tokom leta. Negde u junu 2020. cena stambenog kvadrata u Zrenjaninu bila je 600 evra, a kako je danas?

Iako je najniža cena kvadrata, u starogradnji, i dalje nadomak te cifre, nalaze se i stanovi čija cena po m2 daleko prevazilazi 1.000 evra. Na primer, prema evidenciji domaćeg sajta za nekretnine, prosečna cena kvadrata stana u starogradnji trenutno iznosi skoro 740 evra.

Iako rast možda nije drastičan, konkretno u ovom mestu, prognoze govore da će se trend skoka cena nekretnina u Srbiji nastaviti, a u to nas donekle uverava i najnovija informacija vezana baš za ovaj vojvođanski grad.

Naime, Zrenjanin je u toku ove godine zaradio 60 miliona dinara od prodaje zemljišta. Kako je rekao gradonačelnik Simo Salapura, "za Grad Zrenjanin to je dobar pokazatelj da, pored dovođenja najvećih investitora, imamo i značajan rast stanogradnje".

Prema njegovim rečima, na teritoriji Grada Zrenjanina je u ovom momentu otvoreno više od deset gradilišta novih stanova. Dodaje da ta činjenica ide u prilog tome da "prisustvo investitora pokreće i lokalne ekonomske prilike".

Dok kuće u ovom lepom gradu i dalje imaju nešto niže cene, stanovi dobro prolaze. Trenutno se prodaje jednosoban stan na Lesnini, i to na 3. spratu bez lifta, za više od 1.160 evra po kvadratu. Dakle, 37 m2 nude za 43.000 evra. 

Ima i dosta stanova čija cena po kvadratu ide od 700 do 1.000 evra, mada smo, recimo, pronašli i nekretninu (64 m2) lociranu u širem centru grada, koju vlasnici prodaju za svega 25.000 evra. To znači da kvadrat vredi manje od 400 evra.

Evo još jedne zanimljivosti. Na poznatom sajtu se pojavio oglas u kojem prodaju stan od 29 kvadrata za 8.000 evra; iz toga sledi da je cena po kvadratu tačno 276 evra.

Komentari (0)

Loading