PRIMENA SISTEMA ELEKTRONSKIH FAKTURA Ministar Mali: Krajnji rok za prijavu je 15. april, 100 evra za svakog privrednika i još 100 evra za fiskalni uređaj
Alo

 

Na skupu se obraća ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić i predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

- Mi već par dana radimo na ovim sistemima, sada se približavamo krajnjim procesima. Do kraja aprila završamo prelazni period uvođenja novog sistema fiskalizacije. Pozivam sve privrednike da se prijave, krajnji rok je 15. april. Država daje 100 evra za svakog privrednika i još 100 evra za svaki fiskalni uređaj. Za privrednike je najvažnije smanjenje sive ekonomije - rekao je ministar Siniša Mali.

- Svi oni koji rade u javnom sektoru, moraju da se informišu oko novog načina formiranja elektronskih faktura - ističe Mali.

Na temu „Pravni okvir za e-Fakture i praktične implikacije novog Zakona“, govoriće advokat i savetnica u Jedinici za podršku koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzora NALED-a Jelena Mićić, dok će na temu „Prikaz sistema za elektronsko fakturisanje“ govoriti načelnica Odeljenja finansija u Gradskoj opštini Surčin Biljana Branković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading