"MI SMO KUPOHOLIČARI I VOLIMO TROŠITI PARE" Građani Republike Srpske za crni petak potrošili više od 12 miliona evra
Foto: Shutterstock

 

Prema podacima Poreske uprave, na crni petak, 26. novembra ove godine, građani su potrošili nešto manje u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu kada su kase trgovaca napunili sa 27,6 miliona KM (oko 14,1 miliona evra), prenele su banjalučke ''Nezavisne novine''.


Goran Savanović, predsednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih delatnosti Republike Srpske, kaže da je crni petak mogao proći i uz duplo manje potrošenog novca.

"Mi smo kupoholičari i volimo trošiti pare, mi smo takav narod. Uvek kad naiđu takvi događaji kao što je crni petak, smatramo da ćemo doći mnogo jeftinije do nečega i da ćemo uštedeti nekih para, pa nas uhvati potrošačka groznica", kaže on.

Najviše trošili oni koji imaju viška para

Savanović ističe da nisu svi podjednako trošili novac tokom tog dana i da su najviše trošili oni koji imaju viška para.

Iz udruženja potrošača kažu da je trend povećane potrošnje očekivan, jer je i sam trend crnog petka sve više zastupljen na našim prostorima.

"Crni petak je trend koji je sve zastupljeniji kod nas i na našem tržištu i može se očekivati da će trend povećanja prihoda prema Poreskoj upravi biti sve veći, a to je sigurno zasluga i nadležnih organa koji se bore protiv sive ekonomije i ilegalne kupovine", kaže Dušan Srdić, predsjednik Udruženja potrošača "Reakcija" iz Banjaluke, za "Nezavisne".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading