DETALJI ISPLATE 300.000 DINARA OD DRŽAVE Ministar Mali obavestio građane
Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Od 1. januara naredne godine jednokratna pomoć za prvorođeno dete će biti povećana sa 100.000 na 300.000 dinara, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Mali je u Skupštini Srbije rekao da je dalju podršku i podsticaje politici povećanja nataliteta najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Povećavamo jednokratnu pomoć sa 100.000 na 300.000 dinara upravo kako bismo podstakli mlade bračne parove, mlade ljude da rađaju decu. Budžet koji smo izglasali juče, novi autoputevi, nove fabrike, nove i brze železničke pruge ne znače nam ništa ukoliko nemamo dece koja će se tim autoputevima i prugama voziti - rekao je Mali.

Ministar je kazao da je predsednik Vučić najavio i da će se u narednih 10 do 15 dana izaći sa dodatnim merama podrške politici nataliteta za drugorođeno i trećerođeno dete.

- Nadam se da to dovoljno govori i o politici koju Vlada Srbije u ovom trenutku vodi. Ako pogledate iznos pomoći, uzimajući u obzir broj prvorođene dece u Srbiji, to je negde 5,7 milijardi dinara podrške i veće pomoći u 2022.godini, tačno po kursu negde oko 50 miliona evra - istakao je ministar finansija.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading