Tradewin24: NAUČITE I ZARADITE! Saznajte kako da iz Srbije zarađujete investiranjem na svetskim berzama
Promo

U Srbiji je taj procenat manji od 1% te nas ovo dovodi do glavnog pitanja:

Zašto investitori iz Srbije treba da znaju više o svetskim berzama?

Postoji mnoštvo razloga zašto svoj novac treba uložiti baš na svetske berze, a mi ćemo u ovom tekstu navesti samo neke od njih.

01 Tržište akcija u svetu poslednjih 100 godina raste!

Ovu tvrdnju ćemo jednostavno pokazati na grafikonu indeksa S&P500. Ovaj indeks je pokazatelj učinka (prinosa) berze u SAD-u, a u svojoj osnovi ima 500 najvećih američkih kompanija i datira od 1920-ih godina.

Na slici ispod jasno možemo videti kretanje američkog tržišta akcija u poslednjih 100 godina. Dakle, bez obzira na sve krize u prošlosti (1987., 2000.,2008. i 2020.), američko tržište akcija je ostvarilo dugoročan trend rasta.

Ovde nauči kako da zaradiš investiranjem u S&P500 i akcije najvećih svetskih kompanija.

Investitor koji je recimo 1913. godine uložio 100 američkih dolara u S&P 500 indeks, imao bi 3,743,516 dolara početkom 2021. godine. Ovo je i više nego šokantan podatak koji nas tera da dvaput razmislimo o percepciji koji imamo o investiranju na berzi.

Naravno, pošto ničiji životni vek nije ovako dug, Amerikanci obično nikada i ne povlače svoj novac sa berze već isti prelazi na naredne generacije. Ovaj princip se naziva "kupi i drži".

Alo

 

02 Investiranje se u svetu i regionu podrazumeva!

Kako bismo imali malo precizniju sliku gde se mi trenutno nalazimo u odnosu na recimo SAD i svet, navešćemo podatak da je davne 2002. godine, čak više od 67% Amerikanaca izjavilo da drži u posedu akcije. Dakle, skoro ¾ celokupnog američkog stanovništva je investiralo na berzi. Ovo je i više nego impresivan podatak!

Sa druge strane, višestruko manji broj Srba investira na inostranim berzama i to ne samo u odnosu na SAD, već i u odnosu na države regiona kao što su Hrvatska i Slovenija, a koje generalno prednjače po pitanju investicione aktivnosti u odnosu na nas. Dokaz za to je značajan broj investicionih fondova na teritoriji ove dve države.

Kako su razvijene zemlje došle do ovog stadijuma investicione pismenosti?

Odgovor je vrlo jednostavan. Edukacijom.

Prijavi se za Kurs investiranja na berzi i samo u periodu od 23.11. do 30.11.2021. ostvari popust od 60% na regularnu cenu kursa. Omogućili smo ti pristup kursu na 6 meseci po promotivnoj ceni od 199 EUR.

Ova akcija važi samo za Black Friday, zato požuri i prijavi se ovde!

Alo

 

03 Investitor sam bira u šta želi da ulaže, nivo prinosa koji želi i rizik koji je spreman da prihvati!

Odlukom da investiraš na svetskim berzama stvaraš sebi neograničeni broj mogućnosti za ulaganje. Od akcija najvećih svetskih kompanija (Apple, Tesla, Zoom, Google, Facebook, Mikrosoft, Netfliks, Coca-Cola, Amazon i još mnoge druge) do investiranja u zlato, srebro, naftu, žitarice i mnoge druge berzanske robe.

Za investiranje ti je potrebno da pronađeš brokera koji nudi platformu za ulaganje na svetskim berzama.

TradeWin24 kao broker #1 u Srbiji za inotrgovanje će ti obezbediti 135 berzi i 30,000 instrumenata za investiranje, kao i najniže provizije! Ukoliko si u fazi učenja, uvek možeš preuzeti besplatni DEMO račun za vežbanje, a kada si spreman za pravu berzu, uvek možeš otvoriti i pravi račun za trgovanje bez ikakvih uslova, troškova održavanja i troškova za neaktivnost.

Alo

 

Edukacija u našoj zemlji iz ove oblasti nije na zavidnom nivou. Berzanska akademija je nastala sa idejom da svo praktično znanje iskusnih stručnjaka bude preneseno domaćim investitorima putem savremene i jednostavne online edukacije na srpskom jeziku. U okviru Berzanske akademije, kreiran je prvi ovakav projekat na našim prostorima i to u vidu Kursa investiranja na berzi.

Kreni sa učenjem još danas.

Šanse ne dolaze same, ti ih stvaraš!

Komentari (0)

Loading