20.000 EVRA OD DRŽAVE ZA KUPOVINU STANA Vučić saopštio nove mere za podsticanje samostalnosti mladih
Alo/ Ilustracija

Vučić je rekao da je najvažnija mera o kojoj se razgovara stanovi i ogromna pomoć, učešće koje će država bespovratno da da mladim parovima, ali će pravo svojine ići na majku. 

Predsednik je rekao da će to biti 10 do 20 hiljada evra direktnog poklona i to će biti direktna motivacija da se što pre izađe iz roditeljske kuće.

- To će mnogo značiti mladim parovima koji žele da zasnuju porodice. Kada dobijete 20.000 evra to mnogo znači. I da bismo sprečili različite vrste zloupotreba, pare ćemo vezivati za majku. Smatramo da su ovo veoma važni zadaci pred nama. Samo mera za prvorođeno dete, ovo povećanje sa 100 na 300 hiljada dinara je 50 miliona evra više za to - saopštio je predsednik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Dejan

24.11.2021 15:57

Sta da rade porodice koje imaju po 3, 4 ili vise dece, a deca su rodjena pre 2015 godine, za njih nema ni decijeg dodatka ako roditelji rade, ta deca nisu rodjena zbog nataliteta?Drzava treba da razmisli sta sa njima, ukoliko nekako zeli da zadrzi tu decu i porodice ili odose negde gde imaju uslova za zivot!

Miki

24.11.2021 16:21

Lepo.Moja deca toliko podigli kredita a nakarikali im kamate i neke korporacije i obrade kredita tako da su za 14 god platili basnoslovnu sumu.I jos nije kraj .Imaju jos 6 god da placaju.Daj Boze da barem nekom pomognu da dodje do krova nad glavom.