LOV U MUTNOM Jorgovanka Tabaković žestoko prozvala trgovce zbog poskupljenja: Za 15 dana kafa  skuplja 54 odsto
Tanjug

 

Samo kesica od 200 grama kafe u trgovinskim objektima za dve sedmice poskupela je čak oko 54 odsto, što je lično potvrdila guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković pokazujući fiskalni račun na kome je cena tog popularnog napitka 31. oktobra bila 239 dinara, a 14. novembra čak 130 dinara skuplja, odnosno 396 dinara.

Ona je naglasila da je toliko poskupljenje nedopustivo i da bi trgovinskim lancima kao bumerang moglo da se vrati to što pad prometa pokušavaju da nadomeste visokim cenama koje neopravdano i veštački podižu.

- Koriste psihološki momenat i nisu svesni da trenutna korist proizvodi mnogo veću štetu. Oni koji ovako love u mutnom pokušavaju da stvore spiralu inflacije. To može da bude bumerang koji će im se vratiti kroz neopravdano povećanu cenu sirovina, a mogu da ostanu i bez kupaca - rekla je Tabakovićeva.

LOV U MUTNOM Jorgovanka Tabaković žestoko prozvala trgovce zbog poskupljenja: Za 15 dana kafa  skuplja 54 odsto

Alo

 

Guvernerka je savetovala građane da u trenutnoj fazi rasta inflacije tragaju za najnižom cenom proizvoda koje kupuju, dodajući da se ona poslužila Guglom i videla da se „njena“ kafa u pakovanju od 200 grama u trgovinama prodaje u rasponu od 234 do 374 dinara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading