PIO  FOND OBJAVIO Ko prima invalidsku penziju ne može da radi ove stvari, ustanovljena pravila
Alo

 

Korisnik invalidske penzije ne može se ponovo zaposliti, tj. ne može zaključiti ugovor o radu, ali može raditi po ugovoru o delu, autorskom ugovoru i sl.

Korisnik invalidske penzije može biti upisan u APR kao osnivač i vlasnik privrednog društva (d.o.o.), ali ne može raditi u privrednom društvu, što znači da ne može biti upisan u APR kao direktor, niti zastupnik preduzeća.

Korisnik invalidske penzije ne može obavljati bilo kakve poslove upravljanja i ne može imati bilo kakva poslovodstvena ovlašćenja u privrednom društvu.

Invalidski penzioneri, u slučaju da uđu u osiguranje po nekoj od zakonom nedozvoljenih osnova mogu da budu pozvani na kontrolni pregled – ponovnu ocenu radne sposobnosti da bi se preispitala ranije utvrđena invalidnost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Replay

16.11.2021 17:42

Bravo svaka cast, krajnje je vreme da se tome stane na put. Neko prima penziju i radi na extra funkciji a fakultetski obrazovana mlada osoba sedi kuci ne zaposlena i gleda kako da pobegne iz zemlje. Isto bi uveo i za vojne invalide svaka im cast i hvala im ali nije u redu da sede na extra pozicijama po firmama i drzavnim ustanovama a deca ne zaposljena a oni tuku dve plate.

Sinisa

16.11.2021 21:32

Znaci mi invalidi nista nesmemo,mi nismo krivi sto smo invalidi a hteli bi da zivimo.Onda ivalidi ne treba ni da glasaju zasto bih glasali kada smo nesposobni....

deda

19.11.2021 06:31

Ima puno osoba sa invalidskom penzijom od psihijatra, a posle im ne smeta da dobiju oružani list, i rade mnoge druge poslove koje ne bi smeli. To niko ne proverava.