SINIŠA MALI NAJAVIO Rebalans sutra u skupštini, novi budžet iduće nedelje u vladi
Printscreen/ Prva

"Sutra ću u parlamentu braniti predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, a već naredne nedelje očekujem na vladi predlog budžeta za 2022. godinu, koji će biti pozitivan i razvojni budžet, sa većim platama i penzijama, i većom minimalnom zaradom za 9,4 odsto", rekao je Mali gostujući na TV Prva.

Mali je istakao da će se već u narednih par dana znati koliko će biti uvećane plate i penzije, pošto se završava rad na izradi novog budžeta za 2022. godinu.

Mali je rekao da u budžetu ostvaren bolji rezultat od očekivanog za oko 1,5 milijardi evra i da je sasvim realno očekivanje da će srpski BDP ove godine zabeležiti rast od najmanje sedam odsto.

Mali očekuje da će prosečna plata u decembru iznositi između 618 i 620 evra.

Takođe, deficit budžeta će iznositi 4,9 odsto, umesto očekivatnih 6,9 odsto BDP-a, a javni dug na kraju 2021. iznosiće 58,2 odsto, rekao je ministar. Napomenuo je da je javni dug u EU 97 odsto BDP-a.

Mali je podsetio da 1. novembra počinje isplata drugih 30 evra pomoći svima građanima koji su se za tu pomoć prijavili i da će taj nova prvo dobiti penzioneri.

Tako će penzioneri 1. novembra dobiti po 30 evra, a ostali građani 2. i 3. novembra, dodao je Mali.

Građani koji se nisu raniji prijavili za pomoć 30 plus 30 evra ili su sada stekli uslove, na primer, postali punoletni, mogu da se prijave za isplatu 20 evra u decembru - od 15. do 30. novembra.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading