Novac, pare
Shutterstock

 

Ona je pozvala privredne subjekte da se prijave i na taj način daju doprinos projektu značajnom kako za građane tako i za razvoj ukupne privrede grada Beograda i Republike Srbije, saopštio je Beoinfo.


"Grad Beograd je konkurisao i odobrena su mu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u vrednosti od 10 miliona dinara od strane Ministarstva rudarstva i energetike. Isti iznos je obezbedio i Grad Beograd, što sa sredstvima ministarstva čini ukupno 50 odsto ukupnih sredstava predviđenih konkursom. Ostatak od 20 miliona dinara u obavezi su da obezbede građani koji odluče da se prijave na konkurs, odnosno kada budu izabrani za predmetne podsticaje", pojasnila je sekretarka Jandrić.
GRAD OBEZBEDIO NOVAC U toku je javni poziv, sprovodi se sanacija domaćinstava na račun države! Prijavite se

Shutterstock

 


Prema njenim rečima, predmet podsticaja je zamena (nabavka sa ugradnjom) spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, na stambenim zgradama, porodičnim kućama i stanovima, sa pratećim građevinskim radovima.

"Imajući u vidu da je u pitanju pilot-projekat, Grad Beograd je odlučio da se sufinansiranje mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Beograda sprovede na području opštine Palilula. Grad Beograd će obezbediti 200 miliona dinara za nastavak aktivnosti i predložili smo Ministarstvu rudarstva i energetike da i oni opredele značajnija sredstva kako bi i ostalih 16 gradskih opština dobilo sredstva za realizaciju ovako značajnog projekta", naglasila je sekretarka Jandrić.

Sve dodatne informacije, privredni subjekti mogu dobiti na broj telefona 069/8266-532, 011/360-585, ili putem imejl-adrese sjovanovic@palilula.org.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading