MINIMALAC NIKAD VEĆI! Ministar Mali najavio sjajne vesti, ovo je cifra ispod koje se ne ide
Printscreen/ Prva

Naredne godine će minimalna cena rada sigurno biti iznad 35.000 dinara, a prvi sastanak Socijalno-ekonomskog saveta na kome će se razgovarati o povećanju minilaca biće održan sutra u podne, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

- Radi se o sastanku na tehničkom nivou, da se analiziraju svi preduslovi i parematri koji su neophodni da se definiše povećanje minimalne cene rada za narednu godinu. Stav države je da sigurno idemo na povećanje minimalne cene rada na preko 35.000 dinara po prvi put u istoriji - rekao je ministar Mali za Tanjug.

Podsetio je da je 2011. godine minimalac bio 15.700 dinara, da je danas već preko 32.000 dinara, i da država namerava da sledeće godine taj iznos podigne iznad 35.000 dinara, što je mnogo više nego 2011. godine.

- To za nas je prioritet podizanje ekonomskog standarda građana Srbije, što znači da prosečna plata mora da raste, kao što i raste, a uslov za povećanje prosečne plate je podizanje minimalne cena rada - kazao je ministar.

- Tako da, kao i svake godine, očekujem teške pregovore, ali nadam se dobrim vestima za građane Srbije. Ići ćemo sigurno na povećanje minimalne cena rada i to na preko 35.000 dinara po prvi put u istoriji - rekao je Mali.

Ministar finasija je najavio da će naredni sastanka Socijalno-ekonomskog saveta biti održan naredne nedelje i da će na njemu učestvovati on i drugio predstavnici Vlade Srbije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Gaga

18.08.2021 23:34

Kakose moze takoce biti treba biti zadovoljan svakom,povecanju.