POTVRĐENO IZ VLADE Isplata pomoći bivšim radnicima Geoksa u narednim danima
Tanjug

 

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović potvrdio je da je na današnjoj sednici Vlade Srbije doneta odluka na osnovu koje su stvoreni preduslovi da se u narednim danima isplati jednokratna pomoć svim bivšim radnicima Geoksa, odnosno onima koji su pre par dana ostali bez svog radnog mesta u toj kompaniji.

"Njih 1.277 u narednim danima dobiće po 53.950 dinara, što je prosečna neto zarada na teritoriji grada Vranja", rekao je Stevanović za RTV Vranje.

Dodao je da je vlada donela odluku na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja je pokrenuta prilikom njegove poste kompaniji Teklas pre nekoliko dana, kada se razgovaralo o podršci Teklasa u rešavanju problema sa Geoksom.

POTVRĐENO IZ VLADE Isplata pomoći bivšim radnicima Geoksa u narednim danima

Foto: Printscreen

 

 

"Ta inicijativa je tada pokrenuta, a evo već danas je doneta prva odluka koja će i omogućiti njenu realizaciju. Znači, sa razdela Ministarstva rada biće preneta sredstva u instituciju za socijalni rad u Vranju i u narednoj nedelji svi radnici koji su dobili otkaze, s obzirom da je Geoks otišao, dobiće jednokratnu pomoć", rekao je Stevanović.

Izrazio je mišljenje da će pomoć biti značajna i da će ljudi do iznalaženja rešenja za sebe i nekog novog radnog mesta taj novac moći racionalno i pametno da iskoriste.

"Danas nisu pare isplaćene kako je to preneto ili negde rečeno. Mislim da nije bilo zle namere, nije lepo iskomunicirano, svakako da je danas doneta odluka, koja je suština i osnov da građani Vranja, njih 1.277, u narednoj nedelji dobiju sredstva, koja im je država na predlog predsednika opredelila", dodao je Stevanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading