AKO IMATE OVAJ PIN KOD, OTVORITE ČETVORE OČI Prevaranti ih znaju napamet, vrebaju na svakom koraku! Sad ih ima najviše
Tanjug

 

Istraživanje je pokazalo koji su 10 najčešće korišćenih PIN kodova za bankovne ili debitne kartice. 

S povećanim brojem turista na letovanjima u raznim zemljama, raste i broj kriminalaca koji na razne načine nastoje da iskoriste gužvu. Među njima su i hakeri koji uz pomoć sofisticirane opreme kradu PIN-ove kreditnih i debitnih kartica. Slični problemi postoje svuda u svetu, a najveći broj takvih slučajeva zabeležen je u Sjedinjenim Američkim Državama i u Meksiku.

Istraživanje kompanije "DataGenetics otkrilo" je deset najčešće korišćenih PIN-ova koji su zapravo i najrizičniji jer se lako pogađaju. Istraživanje je pokazalo da je najlakše "provaliti" najjednostavnije PIN-ove kao što je 1234, dok su najsigurniji oni koji nemaju nikakav logičan sled ili neko značenje. Istraživanje je pokazalo da je najmanje korišćen PIN 8068.

Deset najčešće korištenih pinova:

1234
1111
0000
1212
7777
1004
2000
4444
2222
6969

Ako vam se ikada desilo da izgubite novčanik, znate koliko je neprijatno čekanje da se javi operater banke kako biste privremeno blokirali karticu. To je prvo što treba da uradite, jer na taj način onemogućujete potencijalnom lopovu ili pronalazaču da isproba ove PIN-ove.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading