SINIŠA MALI: Grenelova poseta izraz nastojanja naše države da se bori se bolji životni standard!
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

- Ne bih mnogo o konkretnim projektima o stvarima o kojima smo razgovrali, bar to još nije za javnost - rekao je Siniša Mali upitan o čemu je tokom vikenda razgovarao sa Grenelom koji je bio u Beogradu.

Prema njegovim rečima, dobitna kombinacija - kombinacija vin vin je uvek kada postoji simbioza intreresa i kada se saradnja podigne i na lični nivo.


Mali je naglasio da je veoma važno da u Srbiju dolaze i Grenel i drugi predsavnici američke administaracije, sadašnje i bivše, kao i komapnije iz SAD.

Juče smo razgovarali i sa predstavicima američke kompanije o izgradnji solarnih panela na 2.000 hektara, rekao je Mali i naglasio da zainteresovanost Amerikanaca da dođu i investiraju u Srbiju, traže neke razvojne šanse i mogućnosti, dovoljno govori koliko se Srbija promenila koliko smo postali i atratkivna i kredibilna zemlja i kako nas drugačije vide ljudi iz inostranstva.

Na pitanje koliko mogu da nam pomognu lični odnosi i da nam donesu nove investicije, Mali kaže da uvek postoji mogućnost da se dogovorite kada priču o investicijama dignete na novo prijateljstva i poznantsva.

- Tešnje veze sa investitorima samo mogu doprineti još većem uspehu te investicije - rekao je Mali i dodao da će onaj ko investira i 100 dinara u Srbiju, kada ga budu pitali gde da investira još 100 dinara, ako mu se sviđa Srbija, uvek reći Srbija je sjano mesto za investiranje.

Mali je naglasio da je ipak uz sve te lične odnose, u koje se mora ulagati, važna baza zemlje, atraktivnost, kredibilitet, kada su naše obaveze u pitanju.

Grenel je nakon posete Beogradu, boravio u Tirani, gde se sastao sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading