SVE O BESPOVRATNIMA SREDSTVIMA Zna se koliki je maksimalan iznos za jednu prijavu, a ovo su uslovi
Foto: Shutterstock

Uredbu, koju je iniciralo to Ministarstvo, Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici, a predviđa jednodnevnu ili višednevnu manifestaciju koja se može održati u svim naseljenim mestima - selima na teritoriji naše zemlje, izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja.

Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, koje same osmišljavaju program te manifestacije, trajanje i mesto održavanja.

Za vreme održavanja manifestacije određeno je da se može organizovati u periodu od 1. oktobra do 31. decembra 2021. godine.

Aktivnosti u kojima učestvuje stanovništvo sela sa teritorije jedne jedinice lokalne samouprave mogu biti iz oblasti dramskih umetnosti, književnosti, literarnih veština i drugih umetnosti - takmičenja u pevanju, recitaciji, glumi, slikanju, itd.

Takođe, mogu se održavati sportska takmičenja, promovisanje očuvanja i unapređenja starih zanata i kulturno-umetničke baštine, izrada umetnina i predmeta domaće radinosti, kao i ostale aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja i veštine i u njima se takmičiti.

Cilj manifestacije je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno - istorijskog nasleđa, a maksimalan iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi iznosiće do 500.000 dinara.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading