NOVAC ZA SVE GRAĐANE Poznato kada će početi prijava za NOVU pomoć države
Printscreen

Ministar finansija Siniša Mali naveo je da uskoro počinje nova isplata raznim kategorijama građana, ali i kada će građani moći da se prijave za novih 20 evra koje će dobiti u decembru. 

"Kao što znate, mi smo u toku sprovođenja trećeg paketa pomoći, ali smo onda sagledali rezultate u junu i julu mesecu. Mnogo nam je bolji rezultat, mnogo nam je jača ekonomija nego što smo mi planirali početkom godine. Onda smo želeći da imamo što veću stopu rasta ove godine isplatili već po nekoliko paketa državne pomoći. Naredne nedelje nam ide isplata samostalnim umetnicima i polovinom avgusta, tačnije 16. isplatićemo još jednu punu minimalnu zaradu za zaposlene u ugostiteljstvu i turizmu", istakao je Mali i dodao: 

"Kao što znate mi smo imali prijavu 30 plus 30 evra, drugih 30 evra građani dobijaju u novembru. Dodatno na ovih 60 evra, naš plan je bio da dodatnih 50 evra damo našim najstarijim građanima, za  šta ne treba da se prijavljuje i dobiće ih u septembru mesecu. A ovaj bolji rezultat smo nakon razgovora sa predsednikom, želeli da podelimo i sa ostalim građanima Srbije", istakao je ministar finansija.

Ministar se osvrnuo i na novu državnu pomoč i otkrio kada će građani moći da se prijave.

"Kada je ovih 20 evra u pitanju, negde polovinom novembra ćemo ponovo otvoriti prijave, da damo mogućnost da novac dobiju i oni koji se nisu prijavili za 30 plus 30 evra, ali i onima koji će u međuvremenu postati punoletni" naveo je Mali.

Podsećamo, država je ove godine najavila pomoć od dva puta po 30 evra, prvi deo je već podeljen dok drugi deo stiže u oktobru. Pored toga, penzioneri će u septembru dobiti po još 50 evra.  Država je takođe vakcinisanim građanima delila i po 3.000 dinara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading