SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE Minimalac ide na 300 evra!
Tanjug

Osvrnuo se i na najavljeno povećanje minimalne cene rada sa sadašnjih 32.000 na 35.000 dinara i rekao da će narednih dana biti organizovan dijalog sa unijama zaposlenih i poslodavcima.

- Podsetiću da smo početkom godine imali povećanje minimalne cene rada za 6,6 odsto, a istovremeno i povećanje penzija i plata u javnom sektoru. Svake godine, kako nam raste ekonomija, a to je opredeljenje našeg predsednika Aleksandra Vučića, najveću korist imaju građani. Кad je minimalna cena rada u pitanju prvi put idemo na 300 evra. Sada je 32.000 dinara, a želimo da idemo sa povećanjem, ne manjim od devet procenata, na 35.000 dinara - naveo je Mali.

Objasnio je da minimalna cena rada podstiče rast prosečne zarade u našoj zemlji koja je u aprilu bila oko 560 evra.

- Pre nekoliko godina krenuli smo sa prosečnom platom koja je bila 329 evra. Iz godine u godinu raste prosečna zarada, rastu plate ljudima, a to je upravo osnova naše politike - rekao je Mali.

Ministar finansija je zaključio da Srbija nezaustavljivo ide napred i da ekonomija nije pala na velikim izazovima poput korone, a naglasio je da nikada nisu bile veće plate i penzije iza čega stoji čvrsta opredeljenost ka poboljšanju životnog standarda građana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading