PO OSOBI 31.000 DINARA Pravo na subvenciju ne ispunjavaju svi, evo ko će dobiti novac ako se prijavi
Tanjug/Ap

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je da će u julu i avgustu za subvencije ugostiteljstvu i turizmu zbog krize izazvane pandemijom biti isplaćeno po 30.900,24 dinara po svakom zaposlenom kome je firma isplatila zaradu za decembar prošle godine i podnela odgovarajuću poresku prijavu.

Na spisku onih koji su ostvarile pravo na subvenciju nalazi se 12.155 firmi i on se može videti na sajtu Ministarstva.

Novac se dodeljuje bespovratno, a pravo na ova sredstva imaju firme koje su kod Agencije za privredne registre, kao pretežnu delatnost, registrovale delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, pripremanje i posluživanje hrane, pića, zatim hoteli, odmarališta, kampovi, auto-kampovi i kampovi za turističke prikolice, putničke agencije, tur-operateri, iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila.

Subvencije će korisnicima biti uplaćene na posebne namenske dinarske račune koje će Uprava za trezor otvoriti za ove potrebe.

PO OSOBI 31.000 DINARA Pravo na subvenciju ne ispunjavaju svi, evo ko će dobiti novac ako se prijavi

Foto: Shutterstock/Miljan Zivkovic

 

Kompanija isplaćena sredstva može iskoristi do isteka perioda od tri meseca nakon poslednje isplaćene pomoći, a potom će namenski računi biti zatvoreni i neiskorišćena sredstva preneta u budžet Srbije.

Ko gubi pravo na subvenciju

Firme koje smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto od stupanja na snagu programa pomoći, zaključno s istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći, kako se naglašava, izgubiće pravo na dobijanje subvencija, a proveru ovog uslova za dodelu subvencija radiće Ministarstvo finansija, o čemu će u slučaju neispunjenja obavestiti Ministarstvo turizma, koje će onda tražiti povraćaj novca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading