KRIPTOVALUTE SE OPORAVLJAJU Posle mučne nedelje, digitalni novčići beleže skok
Foto: Shutterstock

Pre tačno nedelju dana, vrednost najpoznatije kriptovalute na svetu je pala ispod 30.000 dolara. Nakon nekoliko "mučnih" dana za investitore, bitkoin je odskočio na cene oko 35.000 dolara.

Trenutno se, prema podacima sajta koindesk, bitkoinom trguje po ceni od 34.812 dolara, što je pad od 0,41 odsto u poslednja 24 sata. Tržišna kapitalizacija najpoznatije kriptovalute na svetu se popela na 653,68 milijarde dolara.

Druga najpoznatija kriptovaluta na svetu, ethereum, se primetnije oporavio i njim se trenutno trguje po ceni od 2.119 dolara, što znači da mu je cena u poslednja 24 sata porasla za 3,81 odsto. Tržišna kapitalizacija ethereuma trenutno iznosi 248,62 milijarde dolara.

Većina tržišta kriptovaluta je jutros takođe u trendu rasta. Ripl je porastao za 2,24 odsto, Stelar za 0,86 odsto, Čejnlink za 2,74 odsto, Polkadot za 5,65.

Za razliku od dosadašnjeg trenda, da loše ili nejasne vesti i signale od velikih investitora prate ogromni padovi na tržištu, on se danas nije desio. Naime, Uprava za finansijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva je zabranila rad partnerskoj kompaniji jedne od najvećih menjačnica za kriptovalute, Bajnensu. Oni da bi preduzeli bilo kakvu aktivnost moraju da dobiju pisanu dozvolu. Sa druge strane planete, u Kini je zabranjen rad najpoznatijoj i najvećoj menjačnici za kriptovalute BTCChina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading