OD DRŽAVE POLOVINA PARA ZA IZOLACIJU: Zna se kada počinje prijava, a ovo su uslovi
Rina

Prvi ugovori o zameni vrata i prozora, spoljnoj izolaciji kuća i stambenih zajednica i promeni kotlova za grejanje biće sa građanima potpisani u avgustu, izjavio je danas Zoran Lakićević, državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike.

On je za TV Vesti rekao da su, donošenjem seta zakona iz oblasti rudarstva i energetike, stvoreni uslovi za realizaciju projekta kojim će se smanjiti potrošnja električne i toplotne energije.

- Posle potpisivanja ugovora s Ministarstvom, što će biti sledeće nedelje, lokalne samouprave će raspisati dva javna poziva. Jedan za kompanije koje će učestvovati u radovima, a drugi prema zainteresovanim građanima - naveo je Lakićević.


Kako se navodu u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, on je podsetio da Ministarstvo i lokalna samouprava obezbeđuju 50 odsto, a drugu polovinu plaćaju građani, što je za prosečan stan oko 50.000 dinara.

Građani treba da odaberu kompaniju, a jedan od uslova za kompanije je da garantuju cene dok se bude sprovodio program.

- Više od 60 lokalnih samouprava ispunjava uslove za ovaj projekat, bilo je veliko interesovanje, znatno više nego što smo očekivali. Očekujemo da prvi ugovori sa građanima budu potpisani u avgustu - rekao je Lakićević.

On je dodao da će Ministarstvo i Uprava, koja će biti formirana tokom jula, pružiti svim lokalnim samoupravama neophodnu pomoć u realizaciji projekta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading