Mali: Nova fiskalizacija olakšaće rad i privredi i državi
Ministarstvo finansija

Ministar je podsetio da uz Zakon o fiskalizaciji, Zakon o elektronskom fakturisanju predstavlja deo strukturnih reformi koje će značajno uticati na poboljšanje poslovnog ambijenta u Republici Srbiji.

„Uvođenje e-faktura je važan korak ka podizanju konkurentnosti naše privrede. To je još jedna inicijativa koju smo započeli, a pre mesec dana predstavili smo i taj novi sistem. Sa uvođenjem e-faktura krećemo 2022. godine, a predviđeno je da e-fakture koriste sva preduzeća koja su u obavezi PDV-a, bez obzira da li rade u javnom ili privatnom sektoru“, rekao je ministar.

Mali: Nova fiskalizacija olakšaće rad i privredi i državi

Ministarstvo finansija

 

On je poručio da od proizvođača očekuje da u narednom periodu otkriju eventualne nedostatke sistema, kako bi što pre bili ispravljeni i napomenuo da je do početka primene ostalo još šest meseci.

„Kao što znate, Poreska uprava je u prethodnom periodu digitalizovala sve poreske prijave, upite stanja, uverenja i mnoge druge obrasce. Projekat je u skladu sa opredeljenjima i aktivnostima Vlade Republike Srbije na polju digitalizacije čitave državne uprave. U narednom periodu, Poreska uprava će zajedno sa Ministarstvom finansija učinit i sve da se novi model fiskalizacije implementira u za to predviđenim rokovima“, rekla je ona i pozvala proizvođače da osmisle rešenja i da se prijave za dobijanje odobrenja za upotrebu elektronskog fiskalnog uređaja, koji je usklađen sa novim normativnim aktima i propisima.

Mali: Nova fiskalizacija olakšaće rad i privredi i državi

Ministarstvo finansija

 

Marko Čadež je naveo da nova fiskalizacija privredi omogućava uštede, a pomaže i u razvijanju novih poslovnih modela.

„Ovo je veliki korak u borbi za konkurentnost srpske privrede. Pred nama je veliki posao, koji podrazumeva da ovaj sistem, sa svim vrlinama i vrednostima koje donosi, ali i sa što manje dilema i problema, uspostavimo u zakonom predviđenom roku. Posebno je zadovoljstvo što je u proces uvođenja ove značajne novine uključena i privreda“, rekao je Čadež.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading