MINISTAR FINANSIJA OBAVESTIO JAVNOST Pola miliona vakcinisanih sutra prima novac, ostali do kraja nedelje
Alo/ Vladimir Marković

 


Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će sutra tri hiljade dinara primiti prvih pola miliona građana koji su se prijavili u okviru mera podrške države imunizaciji.

Po 3.000 dinara danas će biti isplaćeno na račune nešto više od milion vakcinisanih penzionera, sutra će taj novac dobiti pola miliona prijavljenih građana, a do kraja nedelje biće isplaćeni svi koji su se prijavili, izjavio je Mali.


Ministar je podsetio da je u ponoć završena prijava za 3.000 dinara, kao vid podrške i zahvalnosti za sve one koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine.

"Ukupno se prijavilo 1.395.000 građana, ukoliko na to dodamo i sve penzionere koji nisu imali obavezu da se prijavljuju već će automatski dobiti novac, to je ukupno 2.401.000 građana", rekao je Mali.

Kaže da je pravo na 3.000 dinara imalo 2,5 miliona građana koji su se vakcinisali do 31. maja, te je istakao da su se gotovo svi koji su se vakcinisali i prijavili za ovaj vid podrške.

Zahvalio je svim građanima koji su se do sada vakcinisali i pružili podršku državi da se u Srbiji stekne kolektivni imunitet i otvori privreda.

Mali ističe da ovo nije kraj pomoći države, te da će do kraja meseca, u sklopu trećeg paketa pomoći, biti isplaćena treća rata za auto prevoznike.

"U julu i avgustu sledi po jedan puni minimalac za sve samostalne umetnike, ugostitelje, radnike u oblasti turizma, turističke vodiče, rent a kar agencije, odnosno za sve one koji su bili malo više pogođeni pandemijom", rekao je Mali.
 

Komentari (0)

Loading