Kad Srbija krene napred, svi kreću napred, put koji spaja Srem sa Mačvom je simbol budućnosti! (FOTO)
Ministarstvo građevinarstva

“Ovaj most, ovaj koridor od Rume do Šapca, put koji spaja Srem i Mačvu, pa dalje do Bosne i Hercegovine, on je simbol budućnosti. On je mali uspeh naše politike i garancija da ćemo mi kao narod opstati ovde, da ćemo kao država opstati ovde i da ćemo uspeti da obezbedimo mnogo bolji standard i bolju budućnost za sve. Kad Srbija krene napred, svi kreću napred”, rekao je ministar Momirović. On je iskoristio priliku i osvrnuo se na jučerašnji dan obeležavanja slavne bitke na Košarama 1999. godine.

“Juče smo odali počast poginulim borcima sa Košara, koji su odbranili našu nezavisnost i našu državu, pre više od dvadeset godina, sami sa svojim narodom iza sebe. Samo je 22 godine prošlo od tada i sada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bori u Briselu za našu nezavisnost, bori se za našu prošlost i našu budućnost”, naglasio je ministar Momirović.

“Decenije su prošle i dalje se borimo za opstanak. A opstanak su ovi koridori, nove fabrike i viši standard. Moramo da ispunimo ono što je predsednik ispromovisao kao Plan Srbija 2025, da plata bude 900 evra, da se građani vrate i da ne odlaze iz svoje otadžbine. Uveren sam da u ovoj političkoj strukturi kada svi smo jedinstveni, kada zajedno gradimo ove puteve i brze pruge, imamo snage da odbranimo našu nezavisnost i da budućnost bude mnogo bolja za sve nas”, naveo je ministar Momirović.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić izvestio je ministra da je realizacija projekta izgradnje saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica izvanredna i da je to “najbolje gradilište koje radimo od svih projekata u Srbiji”.

“Ovo je zajednička privilegija što gledamo kako projekat i ovaj most raste i svaki put se iznenadim napredovanjem. Projekat se izuzetno dobro razvija. Zahvaljujem se izvođaču Azvirtu na praćenju molbe i predsednika Vučića i ministra Momirovića da se maksimalno intenziviraju radovi”, naveo je Antić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading