RADOST ZA NOVČANIKE: Ove sedmice na račune nekih građana i do 10.000 dinara!
Foto: Alo!

 

Novac će im leći na namenske račune otvorene u Poštanskoj štedionici.

Ova pomoć se realizuje u okviru trećeg paketa mera pomoći za građane i privredu, koji je, za razliku od prethodna dva paketa, po prvi put uključio i pomoć za nezaposlene.

To znači da će nezaposleni na evidenciji NSZ-a u ovoj godini, ako se na ovu pomoć doda i 30+30 evra državne pomoći namenjene svim punoletnim građanima, a koja se isplaćuje u maju i novembru, dobiti ukupno 120 evra od države, plus još po 3.000 dinara ukoliko su vakcinisani.

Vakcinisanim penzionerima 3.000 dinara

U utorak, 15. juna, ističe rok za prijavu za 3.000 dinara svih građana starijih od 16 godina koji su do 31. maja primili makar jednu dozu bilo koje vakcine dostupne u Srbiji.

Taj novac će prvo dobiti penzioneri i njima će odmah u sredu, 16. juna, na račune leći 3.000 dinara.

Od četvrtka, 17. juna, počeće isplata i ostalim građanima koji su se za tu novčanu podršku države prijavili od 1. do 15. juna preko sajta Uprave za trezor ili kol-centra.

Pravo na 3.000 dinara ima oko 2,5 miliona vakcinisanih građana, i za tu podršku države se ne prijavljuju penzioneri jer će njima novac automatski leći na račune, dok se korisnici socijalne pomoći i ostali građani moraju sami prijaviti.

Pomoć i za turističke agencije

Pomoć države može da očekuje i turistički sektor jer je Vlada Srbije usvojila u petak i Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Republike kojom je obezbeđen budžet od ukupno pet miliona dinara.

Pravo na dodelu subvencija imaju turističke agencije registrovane u Srbiji koje poseduju propisanu licencu i koje uspeju da organizovano u Srbiju dovedu turističke grupe od najmanje 15 turista.

Iznos subvencije za ostvarena tri do četiri noćenja za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za međunarodni događaj ili kongres po stranom turisti iznosi 15 evra.

Subvencija za ostvarenih pet i više noćenja za organizovano turističko putovanje, odnosno za međunarodni kongres ili događaj, po stranom turisti iznosi 20 evra.

Za penzionere od države 110 evra plus 3.000 dinara

Penzioneri će ove godine od države dobiti ukupno 110 evra, plus 3.000 dinara ukoliko su vakcinisani. Posle isplaćenih 30 evra u maju, u septembru ih očekuje još dodatnih 50 evra, a u novembru još 30 evra koji su deo pomoći trećeg paketa države 30+30 evra koja se isplaćuje svim punoletnim građanima Srbije iz dva puta, odnosno u maju i novembru, a vakcinisani penzioneri automatski od države dobijaju i 3.000 dinara.

Šta je do sada isplaćeno

Do sada je u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima isplaćeno tri puta po pola minimalca za privredu, prvih 30 evra za punoletne građane u maju, kao i 100 evra za sve građane na KiM i 200 evra za nezaposlene građane na KiM.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nine

14.06.2021 14:33

Ko je imao koronu u to vreme dali i oni dobijaju po 3000d,ponzioneri ,