U OGLASU JEDNA CENA, KAD PITATE - DRUGA Evo kako da spustite cenu stana na Novom Beogradu!
Alo.rs/V.Đ.
  • Novi Beograd
  • Nekretnina
  • Cena stanova

Većina kupaca nekretnina nada se da će, u konačnom dogovoru o kupovini, postići za sebe bolju, odnosno nižu cenu od one koja je oglašena. Takođe, i mnogi oglašivači se rukovode ovom logikom, pa u oglase postave višu cenu, kako bi sebi ostavili prostora za pregovore.

Iako se ovo, po pravilu, češće dešava u starogradnji, i u novogradnji možemo videti da investitori zainteresovanim kupcima spuštaju cene svojih stanova, pogotovo ako se ti stanovi već neko vreme nalaze na tržištu. Sajt za oglašavanje nekretnina 4zida.rs  ustupio nam je podatke o tome kakav je odnos prosečnih oglašenih i prodajnih cena novogradnje u Beogradu.

CENA U NOVOGRADNJI

Ako posmatramo celu opštinu Beograd prosečna oglašavana cena stanova u novogradnji je 2. 347 evra/m2. Prosečna prodajna cena stanova u novogradnji na celoj beogradskoj opštini je 1741 evro/m2, pokazuju podaci RGZ-a. Na osnovu ovoga možemo videti da je oglašavana cena za oko 20% viša od zabeležene prodajne cene.

KORIGOVANJE CENE

Najmanju spremnost za korigovanjem cene pokazuju investitori na opštinama Stari grad i Novi Beograd, gde je prodajna cena novogradnje za 10% niza od one koja se nalazi u oglasima. Na Zvezdari, Vračaru, Voždovcu i u Zemunu razlika između oglašavanih i prodajnih cena stanova u novogradnji se kreće od 15% do 20%.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading