Svi detalji isplate za dodatnu pomoć države: Moguća i prijava putem telefona
Printscreen

 

Prijave građana za pomoć od 3.000 dinara, koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, počinje sutra, 1. juna, tačno u ponoć.

Za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji naše zemlje, zaključno sa današnjim danom, primili makar jednu dozu vakcine, podseća ministar finansija Siniša Mali i dodaje da se prijave vrše preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs.

- Želja nam je da što pre razvijemo kolektivni imunitet i da što veći broj građana primi makar jednu dozu vakcine protiv kovida 19, upravo zbog toga smo izašli i sa ovim predlogom da nagradimo sve one koji su primili makar jednu vakcinu, rekao je Mali.

Napominje da će prijava biti jednostavna, ista kao za pomoć od 30+30 evra i dodao da će proces prijavljivanja trajati do 15. juna, dok će u petak, 4. juna, početi i prijava putem telefona.

Mali je napomenuo da penzioneri ne treba da se prijavljuju za tu vrstu pomoći, ali da je potrebno da se prijave korisnici socijalne pomoći.

Isplata 3.000 dinara planirana je za drugu polovinu juna.

Podsetio je da je treći paket pomoć koji je Vlada Srbije definisala da pomogne privredi i građanima u toku.

- Prošle nedelje smo isplatili pomoć sve naše sugrađne koji žive na KiM, sada krećemo sa isplatom 3.000 dinara za vakcinisane, naveo je Mali.

Dodaje da će u junu biti isplaćena još jedna, treća, rata u vrednosti od 50 odsto minimalne zarade za pomoć privredi, kao i podrška autoprevoznicima.

- Svako obećanje ispunjavamo u dinar i u dan, rekao je Mali.

Pozvao je građane koji su vakcinisani da iskoriste ovu priliku i da se prijave za 3.000 dinara, jer je to, kaže, nagrada što pomažu državi u nameri da izgradi kolektivni imunitet.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljiljana Djokic

31.05.2021 13:48

Samo sa potvrdom da je primio vakcinu!, Zasto da se penzioneri ne prijavljuju,? Znam mnogo penzionera koji nisu primili vakcinu i jos propagiraju da se vakcina ne prima.ĺ