Kripto tržište staje polako na noge, nakon što je Mask opet umešao prste
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Izgleda da su se digitalne kriptovalute vratile u igru nakon razornog pada vrednosti prošle nedelje.

Sve kriptovalute, osim jedne, naglo su propale nakon što je Kina najavila nove mere za pokušaj suzbijanja rudarenja i ako je to uradila još 2017, maliverzacije uvek postoje.

Bitkoin je za 24-časovni period opao za 25%, dok su Ethereum i Dodžkoin za to vreme opali za više od 37%, ali polako staju na noge. Do nedelje je Bitkoin izgubio skoro 50% svog maksimuma svih vremena. Stvari su se složile zbog povratka Ilona Maska i planova da njegova kompanija za električne automobile Tesla prihvati Bitkoin kao plaćanje.

Međutim, izgleda da stvari izgledaju dobro, dok se Mask vratio u ring sa izjavama o izboru. Milijarder je u početku rekao da će se Tesla odmaknuti od Bitkoin-a zbog ogromnog uticaja na životnu sredinu uključenog u rudarstvo. Ali sada je tvrdio da pregovara sa rudarima bitkoina o mogućim rešenjima za obnovljivu energiju.

 

 

Istovremeno, Bitkoin je dobio odobrenje milijardera hedž fonda Reja Dalioa koji je takođe uložio u valutu. Čak se i ludi stari Džom McAfee umešao - nazivajući kripto valutu našom "poslednjom nadom za finansijsku nezavisnost".

Mnogi analitičari u industriji tvrde da volatilnost cena Bitkoin-a i potencijalni padovi otežavaju upotrebu kao rezervnu valutu - što su mnogi zagovornici i označili. Nestabilnost je bila glavni razlog koji je Kina dala za zabranu kripto valute , a to takođe dokazuje da su kineske vlasti u pravu, tvrdeći da "narušava sigurnost imovine ljudi i narušava normalan ekonomski i finansijski poredak", ali to ne znači da u Kini ne mogu i da kupuju valute, to im niko ne može zabraniti, niti može imati uvid u to.

Ali možemo da kažeko ko je kupio Bitkoin 23 maja kada je bio 32.000, za ova tri dana mogao je mnogo lepo da zaradi zato što trenutno BTC iznosi 40.300.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading