POČINJE "SRPSKI DAVOS" Naši najveći stručnjaci se okupljaju, donose se odluke o novom životu posle Kovida!
Tanjug

Popularno nazvani "srpski Davos" će zvanično otvoriti predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović, nakon čega je predviđeno obraćanje guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković i ministra finansija Siniše Malog.

Zbog epidemiološke situacije u zemlji, KBF u organizaciji Saveza ekonomista Srbije, održava se ove godine u vrituelnom formatu i uz ograničeno prisustvo učesnika panela i predstavnika medija u beogradskom hotelu Metropol.

POČINJE

Tanjug

 

Prvog dana će biti održano šest panela, od kojih će na prvom medicinski stručnjaci diskutovati na temu pod nazivom "Sistem javnog zdravlja u Srbiji: Koliko je dovoljan?".

Ambasadori EU, SAD, Francuske, Italije i Nemačke u Srbiji biće učesnici drugog panela pod nazivom "EU, SAD i pandemija - naučene lekcije", nakon čega slede paneli o uticaju 4. industrijske revolucije na nova ekonomska pravila, o snaženju digitalne ekonomije u svetu posle kovida, javno-privatnim partnerstvima kao načinu za dostizanje održive digitalne ekonomije, i industriji osiguranja u pandemijskom okruženju.

POČINJE

Tanjug

 

Najavljeno je i obraćanje specijalnog gosta foruma, Branka Milanović, jednog od vodećih svetskih ekonomista današnjice, gostujućem profesoru u Centru za postdiplomske studije Univerziteta grada Njujorka (CUNY) i profesoru u Londonskoj školi ekonomije, koji će govoriti o globalnim nejednakostima u uslovima kovida.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading