HLADAN TUŠ NA TRŽIŠTU KRIPTOVALUTA Bitkoin i etrijum u ozbiljnom padu, investitori zabrinuti
EPA

Danas se, najpopularnijom kriptovalutom na svetu, bitkoinom trguje po ceni od 36.655 dolara, što je pad od preko 8.5 odsto u poslednjih 24 sata. Tržišna kapitalizacija bitkoina trneutno iznosi oko 689 milijardi dolara.

Druga najpopularnija kriptovaluta na svetu, ethereum, takođe klizi na dole. Njim se danas trguje, prema podacima sajta koindesk, trguje po ceni od 2.342 dolara, i on je u poslednjih 24 sata zabeležio pad od preko 13 odsto.

Sve ostale popularne kriptovalute su takođe u padu. Ripl koin je pao za preko 17 odsto, kardano za 13 odsto, dogecoin za oko 10 odsto itd.

Iako se pre dva dana činilo da je bitkoin ponovo uhvatio pozitivni zamah, juče je stigao hladan tuš.

I to i Pekinga. Kineski vicepremijer Liu He i državno veće pozvali su u saopštenju na oštriju regulativu rudarenje bitkoina i trgovanja ovom kriptovalutom.

U izjavi objavljenoj u petak u Kini, kaže se da je potrebno "preuzeti mere protiv ponašanja i trgovanja bitkoinima, te odlučno sprečiti prenos pojedinačnih rizika na društveno polje", piše Seebiz.eu.

Cena bitkoina na Koinmetriksu skliznula je za više od 6 odsto, dok su počele da kruže informacije o oštrom tonu iz Pekinga, a to je samo deo šireg pada od 40 odsto kolike se bitkoin spustio sa svog vrhunca u poslednjih nekoliko nedelja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Aleksa

23.05.2021 14:37

Biko ko jr na trzistu kriptovaluta ili ga prati zna da postoje ciklusi u narednih 1 2 ili 3 meseca moze da potraje pad a onda sledi faza oporavka u kojoj ce cena i euforija da rastu do kraja god u kojoj ce se probiti najvise dosadasnje cene svake kriptovalute koja ima funkciju. Najbolje vreme za kupovinu BTC u poslednjih 3 god bilo je u martu prosle god a drugo najbolje je u narednih mesec ili 2.

Džonii

30.05.2021 00:00

Osmislili su novu kriptovalutu "pi". Ako se "probije" mogla bi da postane vredna kao i bitkoin. Da bi ste rudarili treba da skinete Pi Network aplikaciju sa Google play prodavnice i da se registrujete..Sve je besplatno. Ukucajte da vas je pozvao serbianforse. Srećno.