Gradonačelnik Zoran Radojičić
Tanjug / Filip Krainčanić
Gradonačelnik Zoran Radojičić

Tanjug / Filip Krainčanić

Gradonačelnik Zoran Radojičić, Foto: Tanjug / Filip Krainčanić

Festival BEGEF se održava u Skadarliji od 7. do 9. septembra.

Organizatori događaja su Vinski putevi Srbije uz pomoć Turističke organizacije grada Beograda i Gradske opštine Stari grad.

Učesnici-izlagači, ukupno njih 50, su vinarije iz cele Srbije (od Subotice do Kosova i Metohije), destilerije, proizvođači suvomesnatih proizvoda, sira, meda, ajvara, proizvođači suvenira...

Ovo je drugi put da se održava ova manifestacija.

U petak 7. septembra od 18 časova u bašti restorana „Velika Skadarlija“ 20 renomiranih vinarija iz Srbije svoja vina predstaviće visokim zvanicama iz sveta diplomatije, političkog života, poslovnim ljudima.

Od 19 časova, planirana je svečana večera u unutrašnjoj sali restorana „Velika Skadarlija“ sa predavanjem u trajanju od 15 minuta na temu „Vinska kraljevska Srbija“.

Od petka, 7. 9. do nedelje 9. 9. u periodu od 17 do 23 časa, od restorana „Tri šešira“ duž donjeg dela Skadarske ulice na postavljenim štandovima izlagaće renomirani proizvođači hrane, pića i suvenira. U ponudi će biti i vino na točenje.

U okviru turističke ponude grada Beograda, projekat ,,BEGEF“, koji je pokrenut u 2017. godini je jedinstvena manifestacija promocije turizma, vinskog turizma, gastronomske i enološke ponude Beograda i čitave Srbije.

Manifestacija je okrenuta prvenstveno turistima i građanima Beograda i Srbije, kao i onima koji posluju u turizmu ili u pratećim granama turizma, a ostvaruju dobit prodajom vina, rakija, i prehrambenih proizvoda.

Prvi BEGEF održan je prošle godine u Skupštini grada Beograda i u Kući kralja Petra I na Senjaku, a otvorio ga je tadašnji gradonačelnik Beograda, Siniša Mali.

Primarni cilj manifestacije je postavljanje signalizacije na Vinskom putu Beograd (ne zaboravimo da su Beč i Beograd jedini glavni gradovi na svetu koji na svojoj teritoriji imaju vinograde i klasifikovani su kao vinska regija). Drugi cilj je nastavak održivosti manifestacije (ove godine BEGEF se realizuje bez pomoći grada Beograda), kao i nastavak promocije vinskog turizma, kulturne, vinske i gastro ponude Beograda i Srbije.

Komentari (8)

Ilija

06.09.2018 16:09

Svaka cast gradonacelnice. Ziv i zdrav bio

Momir

06.09.2018 17:20

Gradonačelnik prepoznaje i podržava sve što će privući turiste u naš grad i učiniti im boravak prijatnim i nezaboravnim!

Braca

06.09.2018 18:52

Još jedna manifestacija koja obogaćuje program prestonice, verujem da će privući dosta posetilaca jer Skaradlija je sama po sebi nezaobilazno turističko mesto.

Comi

06.09.2018 19:09

Bravo ! Sto vise lepih manifestacija u Beogradu,to ce biti sve vise poseta stranih turista koji ce nam dolaziti sa preporukom.

Comi

06.09.2018 19:11

Svaka cast gradonacelnice!

Nesa95

06.09.2018 21:53

Gradonacelnik podrzava sve sto bi moglo da poboljsa ekonomski i svaki drugi status Srbije. Svaka cast gradonacelnice.

Slađa84

06.09.2018 21:56

Beograd ima prelepe manifestacije i sve je bolji domaćin.

Ergela

06.09.2018 22:26

Ovo je prilika da se sve brojniji turisti upoznaju i sa našom nacionalnom kuhinjom, koja će ih sigurno ponovo vratiti u Beograd. Interesantan je ovaj tip manifestacije i za same Beograđane.