Goran Vesić
alo.rs
Goran Vesić

alo.rs

Foto: alo.rs

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je zemljište u Bloku 43, koje se nalazi preko puta buduće autobuske stanice na Novom Beogradu, prodato za 2,36 milijardi dinara na javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Dan otvorenih vrata sa preduzetnicima Gradske opštine Surčin

Vesić povodom zabrane upotrebe plastičnih kesa

Povodom inicijative nevladinih organizacija da se od januara naredne godine potpuno zabrani upotreba plastičnih kesa, oglasio se i Goran Vesić koji ne samo što je podržao ovu nameru, nego je i podsetio koliko je ova odluka važna za zaštitu životne sredine.

Kako Vesić saopštava, pored prihoda od prodatog zemljišta, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će investitoru biti obračunat u postupku pribavljanja građevinske dozvole.

– Za učešće na licitaciji prijavila su se tri zainteresovana investitora, a najveću ponudu za lokaciju od dva hektara dalo je preduzeće čija je pretežna delatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada – rekao je Vesić.

Deponija nikla Beograđanima ispred nosa

Bahatost i kriminalne radnje lažnog humanitarca Vojkana Krstića koštaće Beograđane milione, piše "Srpski Telegraf"! Samo toliko će, kako tvrde gradski čelnici, biti potrebno da se izmesti njegova divlja deponija na Čukaričkoj padini, čije je zatvaranje u ponedeljak naložio zamenik gradonačelnika Goran Vesić!

Prema njegovim rečima, prodato zemljište nalazi se na poziciji sadašnjeg Otvorenog tržnog centra, koji će sa ove lokacije biti izmešten u naredne dve godine, što je obaveza Grada Beograda.

LEPE VESTI ZA BEOGRAĐANE Raskrsnica na ključnom mestu u gradu biće otvorena pre roka!

– Lokacija je obuhvaćena urbanističkim planom za kompleks autobuske i železničke stanice na Novom Beogradu i nalazi se na površinama namenjenim za komercijalne zone i gradske centre gde je moguće graditi poslovne sadržaje, ali i stambene zgrade, s tim da stambena namena može biti zastupljena najviše 80 odsto – rekao je Vesić i dodao da će za sve što se bude gradilo na ovoj lokaciji saglasnost davati Komisija za planove Skupštine Grada Beograda.

Ne mogu da prepoznaju svoj grad, ovako nešto se odavno nije dogodilo u prestonici!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 14.08.2019. 07:20 Neverovatno, ali pohvalno! Beograd, Foto: J.Š. Noć u Beogradu protekla je izuzetno mirno, rečeno je jutros Tanjugu u Hitnoj pomoći. Na ulicama Beograda nije se dogodila nijedna saobraćajna nesreća. Ekipe Hitne pomoći obavile su veoma mali broj intervencija, 64, od čega samo osam na javnim mestima.

ĐILASE, KAKO TE NIJE SRAMOTA? Karađorđeva i Trg Republike se otvaraju 1. septembra, a bivši gradonačelnik kritikuje sve radove!

Zamenik gradonačelnika precizirao je da je obaveza investitora da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta radi povezivanja objekata sa gradskom infrastrukturom.

– Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda urediće javno građevinsko zemljište u skladu sa planom detaljne regulacije i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta – rekao je Vesić.

ALO.RS EKSKLUZIVNO SAZNAJE ŠTA SE DEŠAVA Helikopteri cele večeri nadletali Novi Beograd i Batajnicu! Razlog je NEVEROVATAN! Građani moraju saznati ISTINU! (VIDEO)

GRAĐANI U PANICI! ŠTA SE TO VEČERAS DEŠAVA U "BLOKOVIMA"?! Helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu, policija patrolira kolima! (FOTO/VIDEO)

"TO JE POLUMAFIJAŠKI POSAO" Direktor "Gradske čistoće" ogolio istinu: Dovoljno je da vidite snimke DOK BEŽE! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom