Radovi na Trgu
Tanjug/Rade Prelić
Radovi na Trgu

Tanjug/Rade Prelić

Radovi na Trgu, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pročitajte još:

 

Sve do novembra nećete moći kolima iz Kralja Milana, Prizrenske, Dečanske ili Francuske ka Trgu republike, a saobraćaj je preusmeren na druge pravce.

Potrebno strpljenje

građana Gradonačelnik Zoran Radojičić zamolio je građane za razumevanje i strpljenje.

- Sigurno je da će građanima biti potreban određeni period da se naviknu na promene, kao i da će se zbog zatvaranja ulica stvarati gužve. Trg republike je jedno od najlepših mesta susreta Beograđana i gostiju, kao i jedno od najznačajnijih saobraćajnih čvorišta, a baš zbog toga je njegova rekonstrukcija važna. Reč je o velikom i ozbiljnom projektu, koji ne može da bude urađen bez izmena u saobraćaju - rekao je on.

Nadležni savetuju vozačima da iz pravca Slavije ka Trgu republike i Terazijskom tunelu koriste ulice Svetozara Markovića, Kneza Miloša i Bulevar kralja Aleksandra.

Istaknuto je da će ulica Braće Jugovića, u potezu kraj Doma vojske, biti dvosmerna, za razliku od dosadašnjeg režima i da će biti dozvoljeno skretanje iz Francuske ulice ka tunelu i Bulevaru kralja Aleksandra.

- Iz pravca Brankovog mosta, da bi se rasteretio tunel, može se ići Prizrenskom do Terazija, a odatle skrenuti desno ka ulici Kralja Milana ili levo ka Trgu Nikole Pašića - precizirao je Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj.

Ukoliko želite da zaobiđete Trg republike, možete koristiti pravac Pariska - Tadeuša Košćuška, praktično oko Kalemegdana, ali bi trebalo obratiti pažnju zbog opterećenja izazvanog zatvaranjem Karađorđeve ulice.

Preporučujemo i ovo:

 

Uz to, iskoristite i pravac Takovska - Džordža Vašingtona, možda i kao najbolji za zaobilazak Trga Nikole Pašića, Terazija i Trga republike. Iz Džordža Vašingtona možete dalje ka Bulevaru despota Stefana ili sve do Francuske ulice.

Radovi na Trgu

Tanjug/Rade Prelić

Radovi na Trgu, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Uskoro nove izmene

Dušan Rafailović, gradski sekretar, podsetio je da se, osim na Trgu republike, izvode i radovi na Topličinom vencu, a da će uskoro početi radovi u ulicama Kraljice Marije i Cara Dušana, kada će, takođe, biti uvedene određene izmene u saobraćaju.

- Građani treba da razumeju da tako zahtevni radovi podrazumevaju zatvaranje ulica i izmene u saobraćaju. Mi se trudimo da promene budu minimalne i da sugrađani što manje trpe - rekao je on.

Izmene režima javnog prevoza

Kada je reč o javnom prevozu, treba naglasiti da je okretnica za autobuse i trolejbuse izmeštena sa Studentskog trga kod Palate „Albanija“, gde je sada polazna stanica za autobusku liniju 31 i još dve linije koje saobraćaju do Slavije.

Radovi na Trgu

Tanjug/Rade Prelić

Radovi na Trgu, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Trolejbuske linije 21, 22 i 29 skraćuju se do Trga Slavija.

- linija 21 saobraćaće od Slavije do Učiteljskog naselja,
- linija 22 od Slavije do Kruševačke ulice,
- linija 29 od Slavije do naselja Medaković III,
- trolejbuska linija 40 se pojačava,
- linije 19, 28 i 41 su privremeno ukinute.

Autobuske linije 24, 26, 37 i 44 delimično menjaju trasu:

 

- u smeru ka Bulevaru kralja Aleksandra: iz Francuske ulice autobusi će prolaziti kroz terminus Trg republike, zatim ulicom Braće Jugović, Dečanskom i dalje redovnom trasom,

- u suprotnom smeru autobusi na ovim linijama će iz Dečanske ići ulicom Braće Jugović do ulice Francuska i dalje redovnom trasom.