Goran Vesić
Grad Beograd
Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić , Foto: Grad Beograd

Tokom jučerašnjeg dana čitav grad je bio angažovan u tome da se očisti sneg, a samo je Dragan Ðilas i njegova politička grupaciju pokušavala da profitira na snegu, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Nisu bili u stanju da očiste sneg, pa su građanima podelili 11.000 dnevnica, za koje se ni danas ne zna kome su podelili i da li su otišle tim ljudima koji su zaista sneg i čistili", kazao je Vesić na TV Pink i dodao da tadašnja opozicija reč nije rekla protiv tadašnjeg gradonačelnika Ðilasa.

Pročitajte još:

 

Kako je naveo, to je bilo iz razloga što su svi znali da je u pitanju elementarna nepogoda i niko nije pokušavao da profitira na tome.

"A poslednjih nekoliko dana imamo situaciju da Dragan Ðilas koristi sve ne bi li on zaradio koji politički poen, pošto je izgubio izbore prošlog marta, jer je hteo da ponovo bude gradonačelnik, sada bi preko snega ako može ponovo da dođe na vlast, pritom zaboravljajući šta se dešavalo kada je on bio gradonačelnik", kaže Vesić.

Ističe da se juče pojavilo i lažno saopštenje da Grad nema soli, kao i da je Nikola Jovanović, Ðilasov zamenik, izjavio kako grad nema industrijsku so, pa baca kuhinjsku so.

sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme

Alo!/Nenad Vujanović

sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

"Zamislite kakva je to glupost i pritom su izjavili totalnu laž. Mi smo juče u magacinima imali ukupno 1.513 tona soli, noćas smo bacili 130 tona, u ovom trenutku imamo 1.383 tona soli, imamo više soli nego sve lokalne samouprave u Srbiji zajedno", kaže Vesić i dodaje da 100 tona stiže danas, a 600 tona sutra, te da Grad ima više nego dovoljno soli što je potrebno da bi se izašlo na kraj sa zimom.

"Ovo pokazuje koliko opozicija nije opozicija (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću i SNS-u, već opozicija i Beogradu i Srbiji, jer niko normalan ne bi koristio nikakvu elementarnu nepogodu da skuplja političke poene. Oni jedva čekaju da se desi neka nesreća ne bi li zaradili koji glas, jer misle da na taj način mogu da zarade glas, ne pokušavaju nekim programom, idejom, ne već tako što prizivaju nesreću", ističe Vesić.

Dodaje da to samo pokazuje da nemaju nikakav politički program.

Kako kaže, izmišljanje da nema soli je klasično širenje lažnih vesti, što je inače krivično delo.

"Usred elementarne nepogode, kada se hiljade ljudi trude da očiste sneg, kada se ceo grad bori protiv elementarne nepogode, onda oni izmisle da nema soli, to je klasično širenje lažnih informacija. Izmisle da nema soli kako bi uveli dodatnu paniku među građane, jer to je njihova politika, haos i panika", navodi zamenik gradonačelnika.

sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme

Alo!/Nenad Vujanović

sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Podsetio je i na laži koje su se širile u vezi Beograda na vodi, zatim za vreme poplava kako ima na hiljade mrtvih u Obrenovcu, kao i na to da je Grad Beograd ove godine odvojio 850.000 evra na vatromet, a u stvari odvojeno je 50.000 evra.

Upitan da li je tekst u Kuriru "Afera: oteto prokleto - sve Ðilasove otimačine od 500.000 evra" tačan, Vesić je kazao da je sve tačno, kao i to da je Ðilas "oteo i gradsku garažu od javnog servisa".

"Do 2004. godine, dok nije ušao u politiku nije imao ništa, njegove firme su bile firme s malom dobiti, od kakao je ušao u politiku, samo dobit raste. Ðilasu i ekipi vlast služi samo da bi se bogatili", navodi Vesić.

Kaže da je trenutna vlast zatekla staru mehanizaciju i dugove, te da nisu smeli da se zadužuju i kupuju novu mehanizaciju.

Pročitajte i ovo:

 

Vesić ističe da je takav grad ostavio Ðilas, te da se ovo što se juče čulo od njega zove naknadna pamet.

"Dok je bio gradonačelnik znao je da je sneg elementarna nepogoda, a juče nije znao da je to elementarna nepogoda. Planirali su i da upadnu u GSP i da kažu kako nema autobusa dovoljno, to su vam njihove ideje", dodaje Vesić.

Suština je da nemaju politiku, kaže Vesić i dodaje da na ovaj način pokazuju da nemaju trunku solidarnosti sa građanima.

Zamenik gradonačelčnika kaže da je Grad spreman za snežne padavine, da je sva mehanizacija na ulicama.

Najavio je da će ove godine biti obnovljena mehanizacija Beograd puta s novih 60 kamiona, što će bitno omogućiti da se brže i efikasnije radi.

Takođe, biće kupljeno skoro 50 malih vozila, navodi Vesić i dodaje da će s njima moći da se čiste male ulice u koje kamioni ne mogu da uđu, tako da će na kraju ove godine moći da se rade ulice prvog i drugog prioriteta istovremeno.

"Bavićemo se time da kvalitet prevoza bude bolji, on mora i biće bolji. Grad može da bude bolji ako svi zajedno budemo radili i gradska uprava i građani", zaključuje Vesić.