Akcija čišćenja obale Save
Alo.rs
Akcija čišćenja obale Save

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Na čelu sa predsednicom Opštine Savski venac Irenom Vujović i direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem, učesnici akcije su čistili obalu od Čukaričkog rukavca ( deo ispod mosta na Adi), sve do mosta Gazela.

Pročitajte još:

Predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović izrazila je zadovoljstvo jer se veliki broj sugrađana i javnih komunalnih preduzeća uključilo u akciju.

Akcija čišćenja obale Save

Alo.rs

Foto: Alo.rs

- Zahvaljujem preduzeću Srbijavode, kao i javnim komunalnim preduzećima što su podržali inicijativu Opštine i njenih građana da se uredi ovaj potez. Veliki odziv građana je potvrda da žele da imaju čistu i uređenu opštinu, a mi ćemo nastaviti da ulažemo napore da im obezbedimo kvalitetne uslove za život jer nam je cilj da mesto na kom živimo i radimo bude čisto, zdravo i lepo. Ovom akcijom želimo da podignemo svest građana o očuvanju životne sredine, da apelujemo na ljude da brinu o svom gradu podjednako kao i o svom domu jer samo zajedničkim snagama možemo da učinimo Savski venac lepšim i čistijim mestom za život- kaže Irena Vujović.

Akcija čišćenja obale Save

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović smatra da je ova akcija još jedan u nizu dobrih primera odlične saradnje između grada i republičkih organa, pokazatelj da vodimo računa o glavnom gradu i rekama kako bismo ih učinili lepšim i čistijim.

- Veoma mi je drago što su se građani odazvali u ovolikom broju i što akcije ove vrste prepoznaju kao apel na podizanje ekološke svesti o važnosti zaštite reka i voda uopšte- kaže Puzović.

Akcija čišćenja obale Save

Alo.rs

Akcija čišćenja obale Save, Foto: Alo.rs

Puzović napominje da će ovakve akcije postati tradicija i poziva građane da, zajedničkim naporima, priobalja naših reka učinimo čistim i urednim kako bismo svakodnevno mogli da uživamo u njima.

Pre dva dana telefonom me pozvao Lavrov - Zlatno doba je prošlo!

Zlatno doba za Prištinu je prošlo, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a na opasku kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Zajednica srpskih opština "mrtvo slovo na papiru" odgovara da je "takozvana nezavisnost Kosova mrtvo slovo na papiru".

Nekoliko desetina kamiona uključeno je u odvoženje sakupljenog otpada, kabastog smeća i rastinja. Pored podrške JKP "Zelenilo Beograd", na čelu sa direktorom Slobodanom Stanojevićem, JKP "Gradska čistoća", JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kao i vodoprivrednih preduzeća JVP "Beogradvode" i "Galovica", u akciju su se uključili funkcioneri i zaposleni u Upravi opštine, javne ličnosti i sportisti.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!