Goran Vesić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Goran Vesić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Goran Vesić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vesić je, gostujući na Pinku, rekao da su predstavnici opozicije juče došli na sastanak sa predstavnicima vlasti da bi pričali o tome kako mediji treba da se uređuju, odnosno da se političke stranke dogovore kako da mediji izveštavaju tokom izborne kampanje.

Pročitajte još:

To je, ističe Vesić, neverovatno i iz toga se vidi kako opozicija shvata medije.

“Mi se očigledno nismo razumeli. Organizatori tih razgovora, Fakultet političkih nauka i Fond za otvoreno društvo su nas pozvali da razgovaramo o predstavljanju kandidata na političkim listama u toku izborne kampanje i mi smo došli da pričamo o tome, da li neka pravila treba unaprediti, da li nešto treba precizirati ili promeniti jer ta pravila postoje još iz vremena prethodne vlasti, društvo se menja i sasvim sigurno treba nešto da se precizira”, rekao je Vesić.

Naveo je da je u jednom trenutku Zoran Živković rekao da nijedan novinar u Srbiji ne radi dobro svoj posao i da političari treba da usvoje pravila po kojima će mediji da rade.

Dragan Đilas

Alo!/Marko Metlaš

Dragan Đilas, Foto: Alo!/Marko Metlaš

“Kad smo ga pitali kako mislite da mi, kao političke stranke to uradimo, on je rekao ‘Zar se oni nešto pitaju?’”, kaže Vesić.

Za opoziciju su, kako je istakao, mediji sredstvo koje služi njihovoj politici, a ne sredstvo informisanja koje je važan deo društva.

Vesić je rekao da je televizija N1 objavila lažnu vest o tome koliko je predstavnika opozicije napustilo jučerašnji sastanak.

“Onda se Jugoslav Ćosić pravdao i rekao da njihova novinarka Žaklina Tatalović nije dobro prebrojala koliko ih je bilo, a suština je u tome da su oboje znali šta će da se desi. Svaka privatna televizija ima pravo na svoju političku opredeljenost, a N1 je izrazito protiv sadašnje vlasti”, rekao je Vesić.

U odgovoru na njegov tvit osvanula jeziva kletva. Meta - deca predsednika Srbije (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 20.08.2019. 00:11 Ponovo pravi pometnju Jugoslav Ćosić, Foto: Youtube Printscreen Jugoslav Ćosić ponovo je napao medije, među kojima i Alo, koji je izveštavao o lažnim vestima na televiziji N1. Jugoslav Ćosić, Foto: Twitter Printscreen - Nije N1 CIA TV, naprotiv.

Naveo je da se iz svađe na tviteru Sergeja Trifunovića, Jugoslava Ćosića i Dragana Đilasa vidi suština funkcionisanja televizije N1.

“Trifunović je juče svojim tvitovima razotkrio N1. On javno traži od Đilasa da razgovara sa Ćosićem, glavnim urednikom N1, i da mu skrene pažnju šta da objavljuje. Time je Trifunović otkrio da je Đilas, kao političar, šef na N1, da on razgovara sa glavnim urednikom i da mu kaže uradi ovo ili ono”, rekao je Vesić.

Naveo je da to jasno pokazuje da Đilas uređuje program N1 i dodao da to “tajkunska televizija koja služi samo Đilasovim i Šolakovim interesima”.

“Đilas kroz medije, kroz N1, “Danas” i druge linčuje svoje političke saveznike i to je juče uradio. Ako se neko usudi da se suprotstavi njemu i njegovim interesima dobije harangu na N1, napadnu ga da radi za Vučića i to pokazuje kako Đilas razume politiku – ili kupovina ili linč”, zaključio je Vesić.

Bonus video

Snimak autoputa Miloš Veliki dronom