VESIĆ JASNO PORUČIO "Vlada nam daje novac, jer neke projekte radimo zajedno"

Vlada Srbije često uplaćuje novac Gradu, jer postoje projekti koji nisu samo lokalnog, već i od nacionalnog značaja, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagujući na kritike zbog toga što je vlada uplatila 220 miliona dinara Gradu za izgradnju Doma zdravlja u Borči.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Tanjug/D. Kujundžić

Vesić je podsetio da je gradski budžet ove godine najveći u istoriji Beograda i iznosi 1,134 miliona evra što je, dodaje, duplo više nego za vreme bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa kada je budžet iznosio 630 miliona evra.

"Sada je budžet duplo veći. Pritom, nije se nešto dramatično promenilo, da su povećane cene u gradu. Samo malo više domaćinski poslujemo. Zato sad u Beogradu imate da se rade fasade, parkovi, bulevari...zato što ima para", naveo je Vesić u intervjuu za "Telegraf".

Dodao je, međutim, da to nije dovoljno novca da bi se sve sredilo u Beogradu i da je za tako nešto potrebno 100 milijardi.

OBELEŽENO 80 GODINA OD ČUVENE TRKE "BELGRADE GRAND PRIXL" Vesić: Trka na Kalemegdanu jedan je od najlepših događaja koji se desio u 20. veku u Beogradu!

"Zato postoje projekti koje radimo zajedno sa vladom i tada nam vlada iz budžetske rezerve prebacuje novac. I onda imate te ludake koji, kad god se to desi, kažu ''zašto je prebačen novac. To je nešto strašno, Beograd nema para''. Ne, Beograd ima para, ali nam treba još para da završimo sve što vi, nesrećnici, niste uradili", rekao je Vesić i dodao da je prošle godine vlada nekoliko puta prebacila novac Gradu.

Novac je, kaže Vesić, potrošen zato što je Ðilas naplaćivao vrtiće duplo više nego što je smeo po zakonu, pa su koštali 9. 500, a sad malo manje od 5. 600.

Dragan Đilas
Dragan Đilas, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Kako je dodao, zbog 15.000 tužbi od roditelja sa računa Grada su skinute već dve milijarde dinara, a procenjuje se da će biti skinuta još jedna milijarda.

"Mi smo sad raspisali konkurs za izgradnju četiri vrtića koja koja koštaju 750 miliona dinara, pa izračunajte samo koliko smo mogli da uradimo za te pare koje su nam skinuli. Pa pošto ne znamo kada će nam skinuti novac sa računa, jer ne znate kada će neko dobiti presudu, mi zamolimo Vladu da nam pomogne da platimo te Ðilasove dugove", rekao je Vesić i nastavio:

"Ove godine su nas već napali zašto smo uzeli 220 miliona, zato što Vlada finansira izgradnju Doma zdravlja u Borči, a valjda ljudi tamo treba da imaju Dom zdravlja. Ðilas je sebe obezbedio i ta njihova logika je meni neverovatna", rekao je Vesić.

OBELODANJENE NAMERE OPOZICIJE! Kada bi postojalo krivično delo za glupost Đilasov plaćenik Nikola Jovanović bio bi na doživotnoj robiji!

Ponovio je da Beograd sada ima najveći budžet u Srbiji, ali da je od 2011. godine, kada se prešlo na nov sistem finansiranja lokalnih samouprava, Ðilas dogovorio sa Vladom Srbije da Beograd dobija manje od drugih gradova od učešća od poreza na zarade koje su ostvarene na teritoriji Beograda.

"Pa, mi sada dobijamo 67 odsto, a sve druge lokalne samouprave 77 odsto, jer je on bio velikodušan, pa je poklanjao novac građana, pošto njegove nisu", rekao je Vesić.

Albanci pre 20 sati započeli akciju! Srbi zarobljeni na Jarinju!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.09.2019. 16:01 - 11.09.2019. 16:21 Sve stalo! Srbi na Jarinju, Foto: RTS/ printskrin Karavan Radio-televizije Srbije "Najlepše narodne pesme", koji je krenuo u Kosovsku Mitrovicu, zaustavljen je na prelazu Jarinje, objavio je RTS. Kako se navodi, kosovske vlasti ne dozvoljavaju ulazak ekipe, i pored uredno dostavljene papirologije.

Naveo je da je na osnovu toga Beograd od 2011. do 2018. godine dobio manje 30 milijardi iz republičkog budžeta.

"Koliko god para da dobijemo, to je još uvek manje od onoga što mi dajemo Republici. Meni je njhova logika neverovatna, oni kao da se raduju ako Beograd ne dobija pare. Umesto da kažu da smo sposobni jer smo dobili neki dodatni novac, oni se raduju da se to ne desi", dodao je Vesić.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi